Львів'яни гордяться містом Лева, але не його охайністю і міським транспортом

09:52 10 вересня 2013 р.

Найбільше задоволених проживанням у своєму місті серед мешканців Тернополя (91%), найменше – серед мешканців Хмельницького та Івано-Франківська (80%).

Згідно із соціологічним дослідженням, проведеним у Львові, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську, Хмельницькому, абсолютній більшості населення цих обласних центрів подобається жити у своїх містах. 

Найбільше задоволених проживанням у своєму місті серед мешканців Тернополя (91%), найменше – серед мешканців Хмельницького та Івано-Франківська (80%). Жителі цих двох міст також відзначилися найбільшою кількістю незадоволених своїм проживанням в місті, хоча таких респондентів налічується лише 2%. 

Львів, на думку більшості його мешканців, є привабливим містом для туристів (61%), що має багату історію та красиву архітектуру з великою кількістю пам’ятників, а також численними кафе і кав’ярнями. Львів’яни найбільше вважають, що їхнє місто відіграє важливу роль у розвитку країни (21%), а також є політично активним осередком (19%). 

З іншого боку, Львів вважається його мешканцям найменш тихим і затишним (13%), чистим і охайним (9%), містом з найменш зручним транспортним пересуванням. 

Тернопіль для його жителів є тихим, затишним і зеленим містом (59%), в якому проживає багато молоді. Значна кількість опитаних (42%) відзначають духовність та релігійність міста. Третина місцевих мешканців вважають своє місто чистим і охайним, а також оцінюють його як екологічно чисте, що значно вирізняється з-поміж інших міст.

Найменшою мірою характеризує Тернопіль якість медицини і освіти (3%), наявність великих можливостей (3%) та можливостей працювати і заробляти (7%). Тернопіль найменше (серед інших міст) вважають містом, що відіграє важливу роль у розвитку країни. 

Для жителів Чернівців найбільш важливою ознакою їхнього міста є красива архітектура (63%) та наявність парків і скверів (56%), що поєднується з його багатою історією. Чернівці також оцінюють як духовне і релігійне місто (49%), в якому живуть доброзичливі, приємні люди (46%). 

Більше, ніж у інших містах, місцеві мешканці відзначають можливості працювати і заробляти (20%), можливості для розвитку дитини (19%), а також якість освіти (15%) і медицини (13%). Разом із цим, чернівчани найменше вказують на невисоку вартість життя в своєму місті. 

Івано-Франківськ для його мешканців – це, насамперед, тихе і затишне місто (39%) з релігійним характером, в якому проживає багато молоді та доброзичливих, приємних людей. Близько чверті опитаних вважають своє місто безпечним для життя та містом, в якому дотримуються традицій. Також Івано-Франківськ, як і Львів, є, на думку його мешканців, політично активним містом (17%). 

Менш за все жителі Івано-Франківська відзначають цікавість культурного та спортивного життя. Найменшою мірою характеризує рідне місто наявність великих можливостей (5%), якість освіти та медицини. 

Хмельницький на думку близько 40% його жителів – це тихе, затишне місто з великою кількістю парків і скверів, багатьма кафе і кав’ярнями, де живе багато молоді. Для 15% місцевих жителів невисокою є вартість життя, що є найвищим показником серед усіх досліджуваних міст.

Разом із тим, у Хмельницькому найменше відзначають релігійність міста і дотримання традицій. На думку хмельничан, їхнє місто не є туристично привабливим (7%), про що свідчать найменші показники краси архітектури, наявності пам’ятників, багатства історії міста. 

Оцінка різними поколіннями мешканців своїх міст. В очах молоді рідне місто – це осередок гарного відпочинку з великою кількістю кафе і кав’ярень, молоді, красивих жінок та цікавим культурним і спортивним життям.

Велику кількість пам’ятників, парків і скверів, а разом із тим екологічність, чистоту і охайність міст відзначають мешканці середнього віку. Також для них рідні міста надають можливості для роботи, відпочинку та розвитку дітей. 

Представники старших поколінь відзначають духовність і релігійність своїх міст, багатство історії та безпечність для життя.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів