Львів’яни блокують зведення новобудови

15:00 20 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: google.com.ua

Мешканці мікрорайону Підзамче протистоять спробам позбавити їх сонячного світла.

На порталі оперативних новин «Varta1» повідомили у вівторок: «Сьогодні , 20 лютого, активісти розпочали у Львові чотириденнне блокування будівництва на вулиці Хмельницького, 76. Про це розповів «кореспонденту «Варта 1» один з учасників протесту Андрій Яворський. За його словами, 20, 21, 22 і 23 лютого, починаючи з 10-ї години ранку, плануються мітинги-протести проти будівництва, яке ведеться з грубими порушеннями

«Близько 20 мешканців мікрорайону Підзамче блокують заїзд будівельної техніки з будматеріалами, бо вважають, що багатоповерхівку зводять з низкою порушень. Як зазначають активісти, між вулицями Стрімка, Караїмська та Хмельницького відбувається будівництво багатоповерхового будинку. Замість давньої обіцянки, про те, що будівля матиме не більше 4 поверхів, насправді поряд будується семиповерховий будинок», – поінформували також на порталі оперативних новин

Активіст пояснив: «Чому сім поверхів? Бо є напівпідвальний цокольний поверх, високий торгівельно-офісний поверх (практично як два житлових), чотири житлові поверхи та мансардний поверх».

На порталі оперативних новин «Varta1» повідомили також: «Варто просто глянути на фото їхнього будинку і побачити , що він вдвічі більший за всі навколишні. Планується здати близько 100 квартир. Це при тому, що мабуть стільки квартир не має на кожній з вулиць».

Основні проблеми, які не задовільняють активістів:

1. Порушується інсоляційний режим. Сонце не буде потрапляти у вікна прилеглих будинків.

2.Порушено норми по відстанях між будинками, яка має бути 20 метрів для будинків вище ніж чотири поверхи.

3. Важко уявити, як тут буде запарковано машинами і рух зранку до вечора по цих двох малих тупикових вуличках. Також проблемою може бути заїхати спецслужбовим машинам(швидкій, пожежній) в разі потреби на ці вулиці.

4. Шумове забруднення від такої щільної забудови.

5. Вже зрубали більшість дерев і до кінця будівництва виглядає, що знищать і решту.

6. Планована будівля дуже різко контрастує з усіма навколишніми, створюючи дисонанс в історичній частині міста.

Є ще багато інших порушень, які вже зафіксовані і зараз відбувається суд, щоб скасувати дозвіл на будівництво.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів