Львів'янка поселилася в холі апеляційного суду

20:21 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Станчак / «Експрес»

Таким чином Галина Бундз проводить безстрокову акцію протесту через незаконне, на її думку, виселення з квартири.

22 вересня львів'янка Галина Бундз постелила у холі львівського апеляційного суду матрац з ковдрою й заявила, що буде там жити. Таким чином вона проводить безстрокову акцію протесту через незаконне, на її думку, виселення з квартири.

«У 1990 році будинок у якому проживала наша сім'я знесли для потреб міста, нам в обмін видали іншу двокімнатну квартиру, – розповіла протестувальниця. – Жили ми з чоловіком і дочкою Мартою. Потім з чоловіком розлучились, я з донькою лишилась проживати у нашому спільному помешканні. У нього з'явилась нова дружина – Ківа Каріна і дитина. Ту дитину він прописав у нашій спільній квартирі».

Після смерті колишнього чоловіка Галини, Карина подала позов до суду з наміром виписати Галину й Марту з квартири. «Суд Сихівського району міста ухвалив рішення, що у квартирі мають бути прописані усі троє прописаних осіб – я, моя донька і друга донька чоловіка, – продовжувала Галина. – А Каріна подала на апеляцію, де суддя, порушуючи усі мої конституційні права лишив мене з донькою даху над головою. Тому ми будемо жити тут».

Галина переконана, що суддя Богонюк Микола Ярославович, який розглядав її справу в апеляційному судді, отримав хабар за своє рішення. «На мою думку, Богонюку заплатили, щоб він так грубо порушив закон і вигнав нас на двір, – сказала вона. – Або, приймаючи таке рішення, він мав надати нам в обмін інше житло, адже наше першочергове житло знесли в інтересах міста. А так, суддя зробив нас бомжами».

Поспілкуватись із суддею Богонюком не вдалось. Робочий день у суддів починається з 9:00, до 11:00.

Миколу Ярославовича не вдалось помітити у приміщенні апеляційного суду. Охоронці повідомили, що суддя буде трохи пізніше.

«Галина жодного дня не проживала у квартирі, за яку судиться, – сказала у телефонні розмову Карина Ківа. – Там жила я з дитиною. А вже після смерті чоловіка Галина вирішила відібрати цю квартиру у нас. Сказала, що має гроші і все купить. Та їй не вдалось. Суд став на нашу сторону».

Про це повідомив у сьогоднішній публікації київської «Газети по-українськи» журналіст Євген Борісов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів