Львів’ян закликають не нищити тиньковані фасади історичних будинків утепленням

13:28 29 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zsl.yp.lviv.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, управління охорони історичного середовища ЛМР запевняє, що товщина стін є достатньою, аби в квартирах було тепло.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 29 вересня, «Щоденному Львову», що управління охорони історичного середовища ЛМР наголошує – утеплення тинькованих фасадів історичних будинків призводить до пошкодження стіни та втрати будинком автентичного вигляду. В повідомленні також зазначено:

«Окрім того, товщина стін історичних будинків міста є достатньою для того, щоб у квартирах було тепло. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко наголошує:

«Фасад будинку – це його обличчя. Архітектори і власники особливо дбали про зовнішній вигляд будинку, тому львівські фасади відрізняються великою різноманітністю скульптурного декору, прикрашені керамічним панно або металевими декоративними елементами.

Особливістю львівських фасадів є також декоративні тиньки, які не тільки захищали цегляну стіну, а й створювали ритміку фасаду. Утеплення таких фасадів мінеральною ватою чи іншим матеріалами знищує структуру історичного тиньку, спотворюючи членування та ритм фасаду, пошкоджує стіну та призводить до втрати будинком автентичного історичного вигляду, спотворюючи його.

Товщина стін давніх будинків Львова є достатньою, аби забезпечити тепло у оселі. Не утепляйте тиньковані фасади історичних будинків, обмежтесь, при необхідності, утепленням  глухих торцевих нетинькованих фасадів без віконних прорізів і декору».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів