Львів’ян закликають долучатися до патрулювання міста – пішого, велосипедного та автомобільного (відео, оновлено)

18:24 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, відсьогодні Центр безпеки міста запрошує усіх мешканців на загальне патрулювання міста, яке відбуватиметься за участю мешканців, громадських формувань, ініціатив та правоохоронних органів.

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 29 січня, «Щоденному Львову», що відсьогодні Центр безпеки міста запрошує усіх мешканців на загальне патрулювання міста, яке відбуватиметься за участю мешканців, громадських формувань, ініціатив та правоохоронних органів. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«Це дуже складний час в історії нашої країни, і ми, як ніхто, повинні показувати приклад зорганізованості, максимально дбати про безпеку. Ми у місті Львові відновлюємо громадське патрулювання. Активно працює наша Муніципальна дружина.

Спільно з громадськими організаціями, які були активні і рік тому, і сьогодні, ми запрошуємо всіх небайдужих людей долучатися до спільної праці, тому що безпеки забагато не буває. Події, які сьогодні відбуваються на Сході, війна, яка триває, має відлуння і в наших містах і селах. Є спроби і терористичних актів, і диверсійної роботи. 

Тому я закликаю всіх небайдужих людей долучатися до спільної роботи і патрулювання. Телефони Центру безпеки міста – 297 55 51, 297 55 52. Також можна подавати повідомлення на телефон Гарячої лінії міста – 15 80. 

Стосовно пішого патрулювання, координувати роботу в нашому міському Центрі безпеки буде громадський активіст Юрій Діль. Стосовно велопатрулю, координувати роботу буде Марія Данілова.

Стосовно автомобільного патрулювання – Андрій Грень. Загальна координація на рації Zello – Ігор Зінкевич.

І, звичайно, керівник нашої Муніципальної дружини Микола Рубаняк. В спокої, у твердості ми повинні дбати про безпеку в нашому місті». 

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 29 січня, «Щоденному Львову»:

«Кожен охочий може долучитися до пішого, вело- чи автомобільного патрулювання. Для цього Вам потрібно або зателефонувати за телефонами Центру безпеки міста  (032) 297-55-51; (032) 297-55-52 або гарячої лінії міста 1580, заповнити анкету на сайті safe-city.com.ua або написати повідомлення на facebook-сторінку Інформаційно-практичного центру безпеки міста. Працівники центру запишуть Ваші дані та передадуть їх координаторам патрулювань.

Довідка

Центр безпеки міста – це експертна група, мета якої – об’єднати громадські організації та ініціативи, військових, працівників органів внутрішніх справ та влади для спільної координації діяльності та громадського патрулювання міста. Це сприятиме зниженню рівня злочинності, підвищенню рівня безпеки та створенню єдиного диспетчерського центру.

В рамках Центру безпеки міста здійснюватимуться піші, вело та автомобільні патрулювання Львова. Загальна координація відбувається по рації Zello на каналі varta 1. Про те, як підключитися до каналу та встановити рацію на свій смартфон – за посиланням. Встановити рацію можна також і на комп’ютер.  

Усі новини стосовно діяльності центру публікуватимуться на порталі безпеки міста http://safe-city.com.ua та на Facebook-сторінці інформаційно-практичного центру безпеки міста https://www.facebook.com/center.safecity . На сайті у розділі «Твоя безпека» також можна знайти інформацію про контакти для усіх районів Львова: районних адміністрацій; комунальних підприємств; комунальних служб; закладів охорони здоров'я. Також міститься інформація про надання домедичної допомоги постраждалим, дії населення у випадку загроз початку бойових дій і масових заворушень, адреси психологічних порадень Львова».

Натомість «Телеканал новин «24» повідомив сьогодні, 29 січня:

«Львів страхується від терактів. У місті закликають добровольців заступити на патрулювання. Адже є спроби і терактів, і диверсій. І хоч місто вже рік контролюють громадські активісти – їм потрібно поповнення. Із бажанням патрулювати люди звертаються до активістів, які стережуть місто ще з Майдану.

На виїзді з міста- блокпост. Тут хлопці з автомайдану, і ДАІвці, бійці батальйону «Львів».

Також планують ввести велопатруль і медичний патруль. Всі хто хоче допомогти або вступити до лав патруля, можуть дзвонити в центр безпеки міста.

Міська структура від сьогодні об’єднує усі громадські формування аби ще більше злагодити координацію. Самі ж громадські активісти за цей час стали, як брати. Кажуть, місто ще ніколи не було таким згуртованим».

Про це повідомляється в четвер на сайті «Телеканалу новин «24».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів