«Львівводоканал» запевняє, що встановив цьогоріч 782 нових люків

10:39 21 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lvivvodokanal.com.ua

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, водоканалівці витратили в 2014-му на закупівлю люків для накриття колодязів 470 тисяч гривень.

У прес-службі міської ради повідомили в вівторок «Щоденному Львову», що впродовж січня-вересня цього року працівники ЛМКП «Львівводоканал» встановили 782 нові люки на каналізаційних та водопровідних колодязях міста. Водоканалівці також розповіли:

«Наші працівники здійснюють перевірку накриття колодязів один раз на місяць, відповідно до затверджених графіків. Іноді нам телефонують мешканці і повідомляють, що викрали люк.

Зокрема, у вересні були повідомлення про крадіжки люків на вул. Городоцькій, 359 та на вул. Єрошенка, 4. Ми звернулися у райвідділ міліції. Однак, зазвичай, виявити зникнення чавунного люка по гарячих слідах дуже важко».

У комунальному підприємстві зазначають, що вартість чавунного люка коливається від 1700 до 2000 гривень. Відтак «Львівводоканал» зазнає величезних збитків від крадіжок. 

Загалом цьогоріч на закупівлю люків для накриття колодязів водоканалівці витратили 470 тисяч гривень. У ЛМКП «Львівводоканал» додали:

«Половина закуплених люків є пластиковими, ставимо їх на газонах та тротуарах. На дорогах встановлюємо чавунні антивандальні люки з запірними пристроями. На відміну від дешевих пластикових, ці люки витримують навантаження автотранспорту і запобігають можливій ДТП».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів