«Львівтеплоенерго» поділило боржників на три групи

14:55 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: pravo-znaty.org.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «якщо мешканець заборгував більше 2 тисяч грн, без врахування нарахувань за поточний місяць – даний споживач потрапляє в «зону ризику».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 квітня, «Щоденному Львову»:

«У роботі з боржниками за теплопостачання до кожного застосовуватимуть індивідуальний підхід. Робота з боржниками за теплопостачання в міжопалювальний сезон активізується. Адже, як повідомляють тепловики, від оплати усіх категорій споживачів залежить вчасний розрахунок за природний газ та його закупівля.

Станом на 16 квітня 2015 р. загальна заборгованість усіх споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго», становить 134 млн. 215 тисяч грн. З них борг населення – 96,3 млн. грн., інші споживачі – 11,6 млн. грн., бюджет – 26,2 млн. грн.

Як розповів начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук, з 1 липня 2014 року теплопостачальні підприємства стали виконавцями послуг з подачі тепла і гарячої води. Тобто зник посередник в особі ЛКП, ОСББ і нарахування за теплопостачання виставляється напряму мешканцям. Тому, якщо мешканець заборгував більше 2 тис. грн, без врахування нарахувань за поточний місяць, даний споживач потрапляє в «зону ризику».

Олег Іващук розповів також: «Найперше, при роботі з такими боржниками, ми надсилатимемо попередження про заборгованість з проханням оплатити борг впродовж 10 днів. Якщо не буде жодної реакції на наше попередження – далі надсилаємо лист-претензію. У цьому листі буде повторна вимога оплатити борг, також буде вказано, що даного боржника буде подано в суд і нараховано штрафні санкцію в розмірі 3%». 

За словами тепловиків, до кожного божника застосовуватиметься індивідуальний підхід, адже є різні обставини, які можуть бути причиною заборгованості. Боржників категорії населення умовно ділять на три групи.

Перша – мешканці, які не мають змоги платити за теплопостачання і їм, відповідно, призначено субсидію. Друга – мешканці, які не маю субсидії, однак, з об’єктивних причин, в них виник борг. Третя – мешканці, які мають можливість платити за теплопостачання, однак цього не роблять.

Начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець розповіла також: «Розуміємо, що є різні причини виникнення заборгованості. Тому відкриті до діалогу з мешканцями. Якщо споживач, отримавши попередження про борг, звернеться до нас і пояснить причину боргу, і якщо він дійсно не мав змоги оплатити, ми не будемо звертатися в суд, а розтерміновуватимемо борг». 

Щодо роботи з боржниками-юридичними особами, то їх теж подаватимуть в суд з нарахуванням пені і штрафів. При великій заборгованості є законні підстави для арешту майна та продаж його через торги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів