«Львівський пасажирський страйк» провалився – маршрутні автобуси переповнені, – ЗМІ (відео, оновлено)

20:25 15 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Страйк пасажирів, який повинен був розпочатись сьогодні у Львові, або не відбувся, або став настільки немасовим, що на загальну картину не вплинув.

Інформаційна агенція «Страйк» повідомила сьогодні, 15 квітня:

«Страйк пасажирів, який повинен був розпочатись сьогодні у Львові, або не відбувся, або став настільки немасовим, що на загальну картину не вплинув.  Чи то через погоду, чи все ж страйк і не міг привернути до себе велику кількість пасажирів, але з самого ранку маршрутки були знову забиті пасажирами, як бочки оселедцями. Знову люди стоять на останній сходинці та де-не-де можна помітити притиснутий дверима наплічник якогось із студентів, що стирчить назовні.

Насправді, організаторам страйку варто було сподіватись на такий результат, адже навіть не те, щоб люди не готові до таких «перформенсів», а просто в більшості людей немає великого вибору, чим і користуються перевізники. Не всі мають велосипеди, а зараз велосипед взагалі став розкішшю, а мода підвозити безкоштовно або за невеличку платню в межах міста у Львові ще немає і напевно над цим треба працювати. Хоч загалом в соціальних мережах страйк нашумів і дійсно привернув увагу до проблеми підняття цін на проїзд і, можливо, він все ж не пройде безслідно, а дасть поштовх до пошуку вирішення цієї проблеми».

Натомість «Радіо Свобода» повідомило сьогодні, 15 квітня:

«Львів’ян закликали бойкотувати проїзд у маршрутках – відгукнулись одиниці Ініціативна група львів’ян закликала городян через соціальні мережі один день бойкотувати проїзд у маршрутках.

Хтось йшов пішки на роботу, хтось поїхав на велосипеді, проте більшість городян упродовж дня продовжували користувались маршрутками. Вартість проїзду у маршрутках хочуть підняти до 5 гривень (сьогодні – 3 гривні), але водночас перевізники не пропонують поліпшення послуг».

Своєю чергою, в київській газеті «Сегодня» розповіли»:

«У Львові страйкують пасажири. Люди на один день оголосили бойкот маршрутним автобусам. Так львів'яни виступають проти високих цін на проїзд. Щоб не спізнитися на роботу, львів'янка Леся Гануляк вийшла на півгодини раніше.

Леся каже: «Тільки ми можемо змінити ситуацію, якщо ми не будемо говорити, то ми будемо далі їздити в таких напівзруйнованих маршрутках за високу ціну». 

Володимир Гой також підтримує страйк. Вранці підвозить городян на власному авто безкоштовно. Чоловік з друзями свідомо на день стали водіями громадського транспорту.

«Це не корисливе питання, це просто підтримка акції громадськими активістами Львова», – сказав Володимир Гой, громадський активіст.

Ініціатор страйку – Петро Волинський – розповідає, що боротьба з перевізниками у Львові триває вже не один рік. Однак все марно. Активіст також зазначив: «Ми постійно отримуємо постійне підвищення вартості проїзду, але ми не бачимо обґрунтування. Одна з основних вимог було введення електронного квитка, для того, щоб було повернення коштів, одержуваних перевізниками».

Перевізники запевняють – працюють собі у збиток. А ось новий тариф може виправити ситуацію.

Директор фірми-перевізника Микола Шкурган вважає: «Є розрахунки, є діаграма – діапазон при 20 гривнях є 4,68 грн до 6 грн 70 коп. Якщо ми хочемо такий якісний транспорт як у наших сусідів, то ми повинні розуміти, що вартість проїзду повинна становити 20 гривень – тоді будуть всі умови задоволені».

Останній раз ціну на проїзд у львівських маршрутках підвищували торік. Зараз її вартість становить 3 гривні.

А тим часом на громадських слуханнях попередньо вирахували нову ціну проїзду в маршрутках – 5 гривень. До 1 травня її має затвердити виконком».

Як інформував «ЩЛ», ініціатор «Львівського пасажирського страйку» закликав водіїв підтримати його учасників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів