Львівський міськвиконком порушив 19 законів, обмеживши права пільговиків на транспорті

13:02 19 березня 2015 р.

Фото до новини

Своїм рішенням від 10 березня 2015 «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» Львівський міськвиконком порушив 19 діючих законів та законодавчих актів України. Через це громадські організації Львова звернулися до всіх можливих контролюючих органів з вимогою скасувати це рішення.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 19 березня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі щодо скасування власного регуляторного акту (рішення №115) Львівської міської ради «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському транспорті» повідомив помічник-консультант народного депутата України Андрія Антонищака (блок П.Порошенко) Андрій Болюбаш.

За його словами, громадськість Львова готує позов до суду, який міська влада Львова однозначно програє. Щоправда, він не уточнив, коли ж буде поданий той позов. Наразі місцевій владі пропонують добровільно скасувати своє незаконне рішення.

Мама шести дітей Оксана Михайлишин каже, що троє її дітей щодня їздять на навчання до гімназії, де мусять бути зранку до 9-oї години, і заняття  закінчуються після 16 години. Отож, за тиждень їм доведеться викласти за користування маршрутками додатково 198 гривень.

- До трамваю нам треба їхати ще чотири зупинки маршруткою. А від додаткових занять спортом доведеться відмовитися, - каже Оксана Михайлишин.

Її підрахунки підтвердив заступник голови ГО «Спілка багатодітних сімей Львівщини» Петро Галущак. За його словами, таке рішення міськвиконкому обмежує права дітей на отримання освіти. Так, багатодітна родина, де є 9 дітей, вже підрахували, що мусить додатково витрачати 300 гривень на тиждень тільки на поїздки дітей в навчальні заклади.

Водночас представник влади, начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець повідомив, що якщо міськвиконком змусять скасувати вищезгадане рішення, то всі іншы пасажири, які не мають тих пільг, змушені будуть платити вже не три гривні за одну поїздку, а щонайменше п’ять. 

- Такі рішення діють і в Луцьку та Полтаві. При тому, тарифи в них на одну поїздку – 5-6 гривень. І діють уже кілька місяців. Тому влада сподівається на певне розуміння, - каже чиновник.
Голова ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський наголосив, що ніякого розуміння до влади не буде і не має бути.

- З людей роблять дибілів. З себе роблять святих мучеників, які працюють з 6 ранку до 2 ночі. Я можу пояснити економічні чинники дорослим людям, які мають той чи інший дохід. А як я маю пояснити це пенсіонерам і дітям? Намагаються нам пояснити, що ви не є першими, тому все добре, заспокойтеся, - каже він.

Його підтримав представник ГО «Розвиток Громади» Юрій Татомир
- Так, ми не перші і не останні, яким обмежили пільги та підвищили тарифи. Але ми будемо першими, хто їх скасує, - заявив він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів