Львівські волонтери відновили три БТРи з Артемівська (відео, оновлено)

23:34 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Майже сотню БТРів, законсервованих на Донеччині 30 років тому, передали волонтерам з усієї України.

«Львівські волонтери відновили три БТРи, що були законсервовані 30 років. Техніку привезли з Артемівська на Донеччині. Коли виникла небезпека захоплення міста російсько-терористичними військами, зі складів в екстреному режимі почали евакуйовувати техніку. Майже сотню БТРів передали волонтерам з усієї України», – повідомила сьогодні, 9 квітня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Натомість «Громадське телебачення» інформує в четвер: «Львівські волонтери відремонтували для військових три бронетранспортери. Після випробувань військову техніку передали військовим, вже невдовзі БТРи поїдуть на cхід. Перед тим три БТР-70 були законсервовані на складах Артемівська. Через те, що багато років за ними ніхто не наглядав, машини виявились неробочими. Частину запчастин дали військові, інші за свої гроші купували місцеві жителі та меценати».

Своєю чергою, телевізійний «5 канал» розповів сьогодні, 9 квітня:

«Три несправні бронетранспортери власним коштом відновили львівські волонтери. Понад тридцять років техніка простояла в Артемівську на Донеччині. Звідти її доправили тягачем на Львівщину, щоб не дісталася ворогу. Над відновленням броньованих машин місцеві майстри працювали близько місяця. На відновлених БТРах тренуватимуться військовослужбовці на Яворівському полігоні У Вінниці на колеса поставили броньовик. Він був на балансі в обласній міліції, проте тривалий час не працював. Майстри з «45 експериментально-механічного заводу» відновлювали бронемашину близько двох місяців. Додатково обладнали її захисною сіткою. Нині військовиків навчаються кермувати і лагодити таку техніку. Наступної ротації машину доправлять на Схід Студенти Переяслав-Хмельницького педуніверситету за місяць зібрали кошти на позашляховик для бійців АТО. Самі ж машину переобладнали і пофарбували. Нині авто вирушило на Донеччину».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів