Львівські рятувальники отримали від польських мобільний комплекс

09:45 29 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Упродовж дня рятувальники вивчали можливості отриманого мобільного комплексу та вправлялися у його встановленні.

27 вересня на базі загону технічної служби Львівського обласного управління ДСНС тривали навчання українських і польських рятувальників в рамках проекту «CBRN» – хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – транскордонна безпека і співпраця» й в межах програми «Польська допомога 2016». Львівські рятувальники, згідно з умовами даного проекту, отримали гуманітарну допомогу від польської сторони у вигляді «мобільного комплексу масової деконтомінації», легких хімічних захисних костюмів та іншого спорядження. 

Мобільний пункт масової обробки потерпілих складається з двох надувних наметів, засобів освітлення та обігріву, двох надувних ємностей – відстійників (для збору забрудненої води) й необхідного медичного оснащення для надання домедичної допомоги та сортування потерпілих. Наявність такого комплексу дозволить значно підвищити рівень забезпечення захисту під час проведення масових заходів та  готовність до реагування на події, пов’язані з небезпечними речовинами, особливо – з наявністю великої кількості постраждалих.

Такий комплекс є унікальним на теренах нашої держави, адже українські рятувальники використовуватимуть його для своєї роботи вперше. Впродовж дня рятувальники вивчали можливості отриманого мобільного комплексу та вправлялися у його встановленні. А вже 29 вересня під час комплексних навчань вони зможуть застосувати його в повній мірі за функціональним призначенням.

Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, на сторінці Львівського обласного управління ДСНС України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували світлину подарунку польських рятувальників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів