Львівські рятувальники отримали тренувальний комплекс

17:45 13 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lviv.dsns.gov.ua

В обласному управлінні ДСНС запевнили, що новий комплекс на навчально-тренувальному полігоні «буде слугувати потужним підсиленням практичної складової навчального процесу, де кожен майбутній рятувальник зможе випробувати себе та відпрацювати набуті теоретичні знання».

У Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили в середу: «12 грудня у рамках програми «Polska Рomoc 2017-2018» на навчально-тренувальному полігоні Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулось відкриття багатофункціонального тренажеру для практичної підготовки рятувальників. В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі, заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Республіки Польща Марек Куберський, представники Головної школи державної пожежної служби у Варшаві, заступник директора Департаменту – начальник управління організації пожежно-рятувальних робіт, служби та підготовки підрозділів ОРС ЦЗ Петро Коротинський, представники партнерів проекту, а також очільники головних управлінь ДСНС України у західному регіоні».
В обласному управлінні ДСНС пояснили: «Головною перевагою комплексу є можливість створення реального ефекту, що виникає під час пожежі в житлових будинках. Цей комплекс буде слугувати потужним підсиленням практичної складової навчального процесу, де кожен майбутній рятувальник зможе випробувати себе та відпрацювати набуті теоретичні знання. Близько 20 таких тренувальних комплексів функціонує на території Польщі, і ще два – за її межами, й один з них  – в Україні».
«комплекс є багатомодульним тренажером контейнерного типу, вагою 31 тонн. Складається він з приміщень, оснащених спеціальним обладнанням та пристроями, що дозволяють виконувати тренувальні вправи з тактики рятувальних дій та пожежогасіння. Конструкція тренажеру дозволяє переносити його у будь-яке місце з відповідно підготовленою основою та скласти у вигляді корпусу», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС
«З’явився такий комплекс у Львові в рамках виконання Програми «Польська допомога 2017-2018» та реалізації міжнародного проекту «Підтримка системи навчання добровільної пожежної охорони, а також підвищення кваліфікації державних рятувальних служб України», яка фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща. Учасниками програми є Головна школа пожежної охорони м. Варшави, Республіка Польща, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Львівська обласна організація «Добровільного пожежного товариства України» та Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Головна школа пожежної охорони Варшави передала комплекс Україні  безоплатно, в якості гуманітарної допомоги», – повідомили також у прес-службі Львівського обласного управління ДСНС та опублікували фоторепортаж з навчально-тренувального полігону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів