Львівські облрада та ОДА розроблять програму поводження з відходами

17:00 27 квітня 2017 р.

Перший заступник голови обласної ради Андрій Білоус запевнив: «Закумульовано достатньо велику кількість грошей, щоб почати наводити лад на полігонах утилізації ТПВ у Львівській області».

Львівська обласна рада спільно з облдержадміністрацією розробить обласну програму щодо поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус під час відкриття Екологічного форуму у Львові у четвер, 27 квітня.

Він також наголосив: «Така програма мала б бути прийнята давніше, свого часу були подібні ініціативи, однак вони не були втілені в життя. До 15 травня Львівська ОДА має подати на розгляд депутатів проект такої програми. Звичайно вона має бути інтегрована з тими напрацюваннями, які підготує міська рада. Адже громада Львова – це третина мешканців області, яка продукує велику кількість відходів. Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі ми почали по-іншому дивитися на проблему з утилізацією сміття, ситуацією з нашими полігонами. Вірю, що спільними зусиллями всіх громад області ми наведемо лад з твердими побутовими відходами у Львові та області».

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також поінформували, що Андрій Білоус заявив під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер: «Сьогодні влада області та міста повинні спільно  зробити все можливе, щоб допомогти тим містам області, які погодилися приймати сміття на свої полігони з обласного центу. Зі свого боку обласна рада на минулому засіданні виділила з екологічного фонду  перший транш фінансування у сумі майже 20 млн грн. на закупівлю спецтехніки та упорядкування полігонів міст-учасників меморандуму щодо поводження з ТПВ. Решту грошей депутати  планують розподілити під час наступного засідання облради.

Перший заступник голови обласної ради також зазначив: «Сьогодні зроблений наступний крок - відповідне рішення прийняла і Львівська міська рада. Закумульовано достатньо велику кількість грошей, щоб почати наводити лад на полігонах утилізації ТПВ у Львівській області. Думаю, мешканці міст, які підставили плече Львову, отримають допомогу для вирішення своїх соціально-економічних проблем».

Андрій Білоус також наголосив на тому, що відповідно до меморандуму потрібно оперативно укласти угоди з органами місцевого самоврядування та підприємствами, які обслуговують полігони терміном на два роки для забезпечення належного захоронення твердих побутових відходів та погодити фінансування визначених об’єктів соціально-економічного розвитку територій, в яких буде визначено графіки та розміри фінансування.  Окрім того, Андрій Білоус повідомив, що сьогодні запланована зустріч з громадським активом Львівщини з метою обговорення створення Громадської наглядової ради для контролю за вивезенням ТПВ.

Про це також повідомили сьогодні, 27 квітня, в прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів