Львівські анархісти заявили про напад на них

23:28 23 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/permalink.php?story_fbid=1906397159453463&id=100002495937583

Анархістська організація «Чорний стяг» заявила, що учасники ультраправих рухів напали в неділю, 23 вересня, у Львові на її активістів та завдали важких ножових травм.

Про це повідомив у коментарі «Громадському телебаченню» представник «Чорного стягу» Антон Парамбуль, який також розповів, що унаслідок нападу постраждали четверо активістів «Чорного стягу» – дві дівчини та двоє хлопців. За словами Антона Парамбуля, один із постраждалих хлопців – Сергій Господінін – дістав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, зараз його оперують.

Представник «Чорного стягу» також запевнив, що нападники були «з ножами та молотками». За його словами, нападників «було близько 20».

«Напали на чотирьох хлопців та дівчат. Різали ножами та били молотками», – стверджував також Антон Парамбуль, який запевнив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом «Національний корпус», і що дехто з нападників прикривав обличчя маскою, дехто – ні.

Представниця «Чорного стягу» Вероніка Яблонська, яка дістала ножові поранення унаслідок нападу, повідомила «Громадському», що учасники організації не проводили жодних акцій, а на них напали зненацька. За її словами, що вона зазнала «глибокого ножового поранення в ногу» й «втратила багато крові».

Вероніка Яблонська запевнила: «Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами, ред.), ножами»

Ще одна з постраждалих – Олександра Омеляш – повідомила, що унаслідок нападу зазнала «забиття та ножових поранень». Вона також стверджувала: «Це все було дуже швидко, почали на нас нападати, ми спочатку намагалися відбиватися, але потім зрозуміли, що це не допоможе і просто почали закриватися руками. Після цього вони пішли, але через кілька хвилин знову повернулися».

Як повідомили кореспондентці Громадського у лікарні, куди доставили постраждалих, важкопостраждалий Сергій Господінін підключений до апарату штучного дихання – йому провели операцію. Речниця поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила в коментарі Громадському напад на людей. Вона зазначила, що на місці працюють правоохоронці, водночас деталей не уточнила.

Про це повідомило в неділю, 23 вересня, «Громадське телебачення», де також поінформували: «Чорний Стяг» – організація, яка позиціонує себе як «антиавторитарний рух, ціллю якого є побудова нового супільства на засадах свободи, рівності, взаємодопомоги та соціальної справедливості».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів