Львівське обласне управління ДАІ очолив полковник міліції Олександр Хутняк

13:00 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ye.ua

Про це повідомляє в середу його прес-служба.

Прес-служба обласного управління ДАІ у Львівській області інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Т.в.о. начальника управління ДАІ Львівщини призначено полковника міліції Олександра Хутняка»:

«Сьогодні перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Сергій Будник представив особовому складу управління Державтоінспекції Львівщини т.в.о. начальника УДАІ, полковника міліції Олександра Хутняка».

Натомість Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 23 липня, в публікації «Замість Харабари т.в.о. начальника ДАІ Львівщини став Олександр Хутняк»:

«У середу вранці, 23 липня, в обласному управлінні ДАІ перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник представив т.в.о. начальника УДАІ Львівщини полковника міліції Олександра Хутняка. Про це в коментарі IA ZIK повідомила начальник ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська.

«Це рішення МВС України та Департаменту ДАІ МВС. Тому за коментарями щодо призначення потрібно звертатись туди», – додала вона.

Зазначимо, Олександр Хутняк очолював УДАІ Хмельниччини. Нагадаємо, 17 липня в актовому залі управління Державтоінспекції Львівщини відбулось офіційне представлення особовому складу підрозділу начальника УДАІ області Степана Харабари.

Раніше, 7 липня, громадські активісти зірвали його представлення. 9 липня активісти знову заблокували ДАІ Львівщини. Заплановане представлення Харабари було скасовано.

Потім не представлений колективу начальник ДАІ Львівщини Степан Харабара пішов на лікарняний. Нагадаємо, на своїй сторінці у Facebook голова організації «Громадська варта» Ярослав Антоняк повідомив, що Міністерство внутрішніх справ скасувало наказ про призначення Степана Харабари начальником управління ДАІ Львівської області.

«Отже, все, що ми зробили, було недаремно, як багатьом думалося і хотілося. Вітаю, друзі!!! Але це ще не кінець. Сьогодні терміново до Загарії, щоб нам зараз знов когось із «друзів» Антибіотика чи ще якогось «діяча» не призначили!», – зазначив він.

Однак ця інформація так і не була офіційно підтверджена.

Під час програми «Люстрація» на телеканалі ZIK, начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія повідомив: «З призначенням Степана Харабари усі давно загралися. Це вже тягнеться надто довго та дійшло надто далеко. Потрібно було дати йому працювати».

«Зі самого початку мені потрібно було його призначити під свою відповідальність та хай би вже працював. А то постійно тягнемо – ті хочуть того, ті – іншого. З таким «качелями» ми далеко не зайдемо. Забороняти Харабарі фізично потрапити на роботу – це просто протизаконна річ. Потрібно приборкати свої емоції. Незважаючи на супротив громадськості, у законі непередбачено процедури погодження кандидатури керівника ДАІ із громадськими організаціями. У мене особисто немає до Харабари жодних претензій, оскільки я із ним ніколи не працював. Які в мене до нього можуть бути претензії, якщо ми ніколи не перетиналися і за весь цей час, що він перебуває на посаді, Харабара не встиг нічого натворити? Я особисто контролюватиму його роботу», – повідомив Загарія.

Нагадаємо, 3 липня, у прямому ефірі «Люстрації» на ZIKу підбили підсумки діяльності силових структур на Львівщині у постмайданівський період. До студії ZIK-Львів запросили головного міліціонера області Дмитра Загарію, керівника обласного управління СБУ Віктора Андрейчука і Володимира Гураля, якого 10 липня «понизили» з головного прокурора Львівщини до першого заступника.

Нагадаємо, Степан Харабара працював на різних посадах у ДАІ з 1997 року. З грудня 2009 року до квітня 2010 року він очолював управління ДАІ у Львівській області.

Тоді начальником обласного управління міліції був Василь Пісний, який зараз очолює Департамент державної служби боротьби з економічними злочинами МВС України.

Cтепан Харабара був фігурантом програми «Хто тут живе?» на телеканалі ZIK 22 грудня 2010 року.

Як випливає з розслідування журналістів, вартість його будинку у с. Рясна-Руська складала щонайменше 250 тис. доларів. Основні доходи, за його словами, станом на 2010 рік в сім’ю приносила дружина, яка завдяки власній підприємницькій діяльності заробляла 300 тис. грн на рік, однак журналісти не виявили у неї жодного підприємства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів