Львівська залізниця оновила вокзал у Золочеві

11:20 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

У прес-службі залізничників повідомили: «Тепер станція має оновлений фасад будівлі, водостічну систему, змінені зовнішні дверні блоки, відновлене оздоблення залу очікування, приміщень квиткових кас та товарної контори».

«Львівська залізниця оновила станційні споруди у Золочеві – повідомили сьогодні, 29 липня, в прес-службі магістралі, де також розповіли подробиці:

«Вчора під час об’їзду дільниці Львів-Злочів керівництвом регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» мешканцям та представникам місцевої влади презентували оновлені приміщення вокзалу та споруд на станції Злочів. Поточні ремонти вокзалу та прилеглих споруд проводили працівники служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд магістралі відповідно до вказівки про виконання заходів комісійного обстеження під головуванням керівника філії.

Загалом увесь комплекс робіт виконано за чотири місяці. Тепер станція має оновлений фасад будівлі, водостічну систему, змінені зовнішні дверні блоки, відновлене оздоблення залу очікування, приміщень квиткових кас та товарної контори. На посту електричної централізації виконано оздоблення фасаду, проведено ремонт приміщення чергового по станції, оновлено пасажирські платформи та пішохідні доріжки, проведено ремонт та оновлення зовнішніх мереж каналізації, водопроводу, туалету.

Головною «новинкою» стала наближена до історичних варіантів назва станції «Злочів», адже саме так (на польський манер) називається станція в усіх залізничних переліках, хоч і розташована у містечку Золочів. Керівник регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник повідомив: «У день Хрещення нашої святої України я радий, що залізничники можуть зробити такий подарунок мешканцям Золочівщини і привести до ладу цей вокзальний комплекс. По-перше, тут одна з туристичних Мекк Львівщини – прекрасний Золочівський замок, який входить до Золотої Підкови. По-друге, цьогоріч виповнюється 145 років від того, коли зі Львова до Золочева пройшов перший потяг. По-третє, цій будівлі теж уже понад 151 рік і вона має історичне значення».

Керівник магістралі звернувся до усіх присутніх мешканців міста з проханням підтримувати у гарному стані оновлені приміщення, дбайливо користуватися і цінувати працю залізничників: «Ми повинні навчитися цінувати те, що маємо, бо це – наше, наших дітей, зроблене руками українців».

Зі свого боку, голова Золочівської райдержадміністрації Володимир Недзельський подякував залізничникам за втілене та пообіцяв доглядати за порядком, а також і в подальшому втілювати у місті програми та заходи задля покращення соціально-культурного й естетичного стану.   Міський голова Золочева Ігор Гриньків теж подякував залізничникам за роботу та висловив упевненість, що оновлений вокзал стане поштовхом до подальшого розвитку міста та збільшення кількості туристів.

 Станцію було відкрито 28 грудня 1870 року, одночасно із відкриттям руху на всій лінії Красне-Тернопіль. До початку 1990-х рр. офіційно вживалася назва Злочів. У системі продажу квитків вона досі значиться по старому через існування ст. Золочів на Харківщині. Електрифіковано у складі лінії Красне — Золочів 1995 року.

На станції зупиняються приміські електропотяги та потяги далекого сполучення, зокрема до Ужгорода, Івано-Франківська, Трускавця, Києва, Одеси, Харкова, Новоолексіївки, Бердянська, а віднедавна і до Ковеля через Дубно, Рівне, Луцьк (поїзд Ковель — Тернопіль)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів