Львівська тютюнова фабрика заперечує свою причетність до мукачевських контрабандних схем

13:07 23 липня 2015 р.

Фото до новини

Про це сьогодні, 23 липня, в офіційній заяві повідомила прес-служба підприємства у відповідь на звинувачення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля про те, що Львівська тютюнова фабрика була «основним постачальником сигарет, які потім нелегально переправлялися за кордон».

Подаємо текст заяви Львівської тютюнової фабрики:
«З огляду на те, що «Львівська тютюнова фабрика» опинилася в епіцентрі суспільної уваги у зв'язку з подіями, які мали місце на території Закарпатської області, вважаємо своїм обов'язком повідомити громадськість про наступне:

«Львівська тютюнова фабрика» входить в топ-10 найбільших платників податків Львівщини і є містоутворюючим підприємством. За результатами фінансово – господарської діяльності за період 2014 та І півріччя 2015 року підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів всіх рівнів податків, зборів та загальнообов'язкових платежів на суму понад 140 млн. грн. 

Станом на сьогодні  на фабриці працевлаштовані майже 200 осіб, які отримують високу заробітну плату. Водночас, упродовж усіх років нашої діяльності фабрика, у взаємодії з силовими структурами України, веде системну роботу щодо виявлення контрафактної тютюнової продукції та  усіляко сприяє у боротьбі з нелегальним виробництвом сигарет.
До прикладу, моніторинг тютюнового ринку, який ретельно здійснюється нашими спеціалістами, дозволив  правоохоронним органам викрити та припинити  діяльність підпільної фабрики  з виготовлення тютюнових виробів у травні 2013 року. Вказана підпільна фабрика незаконно функціонувала на території Сумської області та маскувала свій товар під львівську марку.

Разом з тим, факти масового виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів з використанням марок сигарет та логотипів нашого підприємства  мають місце і за межами України, і, вочевидь, пояснюються високою якістю вітчизняної продукції, яка здобула прихильність серед споживачів. Одним з таких фактів стало гучне викриття іноземного підприємства, яке фігурувало у  розслідуванні ГУ ДФС Волинської області за спробу незаконного вивезення через митний пост Ягодин тютюнових виробів марки «JIN LING» у кількості понад 10 млн. штук сигарет.

Вказаний товар транзитом через територію України прямував до країн Євросоюзу (№ кримінального провадження 32015030000000039). Суттєво, що ці сигарети «JIN LING» було виготовлено на одному з підприємств Молдови, однак пачки іноземні виробники протиправно візуалізували маркуванням нашого підприємства. 

Не менш потужні канали контрабанди продовжують діяти на Придністровському напрямі дотепер, і це підтвердив голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі в одній з останніх заяв. Також Одеський губернатор оприлюднив і деталі резонансної  спецоперації з закриття транзиту контрабандних сигарет  з Азії в Придністров’я, коли правоохоронні органи затримали 110 контейнерів тютюнових виробів на загальну суму 270 млн. грн.

Звертаємо вашу увагу на те, що ми неодноразово зверталися до контролюючих та правоохоронних органів із проханням вжити відповідні заходи щодо виявлення недобросовісних виробників, оскільки вищенаведені факти не тільки підривають ділову репутацію нашого підприємства але й економіку держави. Наголосимо, що «Львівська тютюнова фабрика» не має жодного відношення до будь-яких схем контрабандних поставок сигарет на територію Євросоюзу», – йдеться в заяві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів