Львівська ОДА скерує планові графіки відімкнень електроенергії на погодження в Міненерговугілля

18:55 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portalnews24.com

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову»в прес-службі облдержадміністрації, станом на сьогодні графіки відключень електроенергії вже погодили майже всі райони області, окрім трьох міст Львова, Червонограда та Самбора.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 16 грудня, «Щоденному Львову», що ЛОДА скерує на погодження в Міненерговугілля планові графіки відімкнень  електроенергії. У повідомленні також конкретизують:

«Львівська обласна державна адміністрація до кінця цього тижня скерує на погодження в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планові (регульовані) графіки відключень електроенергії в області. Про це 16 грудня повідомив в.о. заступника голови ОДА Сергій Росстальний в ексклюзивному коментарі телеканалу «ZIK».

Він також розповів, що під час енергетичного штабу, який відбувся 5 грудня під головуванням т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського, було узгоджено спільно з ПАТ «Львівобленерго» розробити графіки планових відключень, після чого вони були скеровані в районні державні адміністрації і до органів місцевого самоврядування, щоб влада на місцях могла інформувати населення та внести відповідне корегування. Сергій Росстальний додав: «Станом на сьогодні майже всі райони області, окрім трьох міст — Львова, Червонограда та Самбора, вже погодили такі графіки. І після того, як Міненерговугілля їх затвердить, вони будуть оприлюденені на сайті ПАТ «Львівобленерго».

За словами в.о. заступника голови ОДА, світло вимикатимуть в районах та містах області почергово, а обмеження електроенергії у споживачів не повинно перевищувати дві години. Відповідаючи на запитання про те, чи може Львівська ОДА самостійно погоджувати такі графіки, Сергій Росстальний зауважив, що обласна державна адміністрація не має такої компетенції, оскільки станом на сьогодні це не передбачено чинним законодавством. Він також наголосив: «Розуміючи суспільну потребу, ми самостійно взяли на себе таку ініціативу. Люди повинні мати інформацію, в які години в них вимикатимуть світло, і якщо не ввести графік прогнозованих відключень, будуть працювати централізовані автоматичні відключення, які викликають незадоволення мешканців області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів