Львівська ОДА оприлюднила план вирішення проблем із відходами

12:40 21 липня 2017 р.

В облдержадміністрації запевнили, що вона «напрацювала основні етапи вирішення проблеми із вивезенням твердих побутових відходів».

Про це повідомили сьогодні, 21 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також конкретизували: «Перший етап – очищення перенакопичених контейнерних майданчиків. Починаючи з 23 червня Львівська облдержадміністрація повністю забезпечує вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

В облдержадміністрації також запевнили: «Станом на 14 липня прибрали 677 перенакопичених контейнерних майданчиків Львова, з яких на полігони вивезли 9 693,1 тонн твердих побутових відходів.  Для оперативної ліквідації перенакопичення твердих побутових відходів та належного захоронення на полігонах області активно залучали додаткові одиниці спецтехніки. Роботи тривали цілодобово. Вивезення відходів здійснювали шість компаній-перевізників .

У Львівській ОДА також повідомили: «На другому етапі – системний вивіз твердих побутових відходів зі Львова. Починаючи з 14 липня вивіз твердих побутових відходів зі Львова увійшов у поточний режим роботи. Окрім того, з метою посилення контролю за вивезенням сміття з міста, департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації передав до правоохоронних органів усі номерні знаки машин, які працюють з перевізниками. Це надасть змогу контролювати процес з метою запобігання несанкціонованого викиду сміття як на території Львівської області, так і за її межами».

В облдержадміністрації також запевнили: «Кабінет міністрів спрямував 50 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету на допомогу полігонам, які приймають сміття зі Львова. Після налагодження системи поточного вивезення сміття зі Львова планується перехід до системи сортування, а це третій етап. На даний момент це питання обговорюється з перевізниками і вони готові брати в цьому участь. Відтак, у планах здійснювати роздільне сортування сміття та його подальший продаж. Для контролю ситуації із вивезенням сміття у Львові з 3 липня розпочато  чіткий облік вивезення твердих побутових відходів  через вагові комплекси».

У Львівській ОДА також поінформували: «На четвертому етапі у 2018 році планується перехід  до системної переробки і утилізації твердих побутових відходів, в тому числі й до утилізації способом виготовлення альтернативного палива. Підтвердженням цього є нещодавне експериментальне випробовування пічного пристрою з генератором піролізного газу, який можна застосовувати для утилізації твердих побутових відходів шляхом спалювання. Автором та розробником цього пристрою є Радехівський винахідник Анатолій Архипчук.

В облдержадміністрації також повідомили: «Завершальним етапом налагодження системної роботи з твердими побутовими відходами у місті Львові є будівництво сміттєпереробного комплексу, який остаточно вирішить проблему твердих побутових відходів на території міста. 31 травня на підсумковому засіданні обласної конкурсної комісії щодо визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного комплексу з утилізації твердих побутових відходів на території Львівщини визначили переможців. Відтак, одразу три компанії: ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», ТзОВ «Глассворк технолоджі» та інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» готові до спорудження комплексів з поводженням із твердими побутовими відходами».

Про це поінформували сьогодні, 21 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів