Львівська облрада залишила місцевим бюджетам рештки субвенції ЛМР

12:00 21 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Депутати Львівської обласної ради внесли в четвер, 21 грудня, зміни до «Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки».

Про це повідомили сьогодні, 21 грудня, в прес-службі Львівської лблрради, де також нагадали: «В межах цієї програми на підставі меморандуму між Львівської обласною радою, Львівською ОДА та Львівською міськрадою остання взяла на себе зобов’язання виділяти зі свого бюджету кошти, у тому числі й на соціальний розвиток територій області, які приймають сміття зі Львова».
Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус пояснив: «Ці кошти Львів регулярно перераховує в обласний бюджет, з якого вони надходять населеним пунктам, які приймають сміття з обласного центру. І щоб цей фінансовий ресурс залишився на місцях, де не встигли використати його до закінчення бюджетного року, обласна рада внесла поправку, яка дозволяє коштам залишатися на місцях – стати перехідними. Це робиться для того, щоб засвідчити послідовність обласної ради в тому, що ті населені пункти, які допомогли Львову в скрутний момент, мають гарантовано отримувати винагороду для вирішення своїх соціально-економічних проблем», - підкреслив посадовець».
Відтак, депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення, в тексті якого зазначено: «Установити, що на кінець року залишки коштів субвенції з обласного бюджету для місцевих бюджетів на соціально-економічний розвиток територій, які приймають сміття  зі Львова, зберігаються на рахунках місцевих бюджетів і використовуються в наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів