Львівська облдержадміністрація закликає дотримуватися правил пожежної безпеки

19:15 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Цього року на території області виникли 825 пожеж в екосистемах, з них 26 – на торфовищах.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації застерігає: за інформацією регіонального центру з гідрометеорології, в найближчі дні на території області спостерігатиметься спекотна погода: температура вдень досягатиме 31-34º тепла, а місцями 35-37º тепла, тому під час відпочинку на природі у вихідні дні, необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки та бути надзвичайно обережним з вогнем. Виконувач обов’язків директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Віктор Борисенко розповів:

«З прикрістю вимушені констатувати, що виїзди на пікніки, барбекю, шашлики поблизу річки, озера чи лісу часто залишають після себе неприбране сміття та тліючі вогнища. Це створює загрозу перекидання вогню на сухостій, на найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди та житлові приміщення та може призвести до виникнення масштабних пожеж.

Так, з початку року на території області виникли 825 пожеж в екосистемах, з них 26 на торфовищах. Лише упродовж 5 липня зафіксовано один випадок загоряння сухої трави й два – торфу, наймасштабнішим з яких є горіння торфу на площі 1 га у с. Любині Яворівського району».

За словами Віктора Борисенка, в спекотні дні, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі – з 12:00 до 16:00, варто дотримуватися кількох важливих правил. Зокрема, люди з підвищеною чутливістю до спеки мають залишатися у прохолодних приміщеннях.

Крім того, необхідно пити якнайбільше води та інших безалкогольних напоїв для попередження зневоднення організму. Для компенсації втрат рідини та мікроелементів необхідно вживати підсолену та мінеральну лужну воду, кисломолочні напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, несолодкі відвари ягід та фруктів, зелений чай. 

Споживання газованих напоїв та алкоголю потрібно уникати. Особам похилого віку, дітям та хворим необхідно пити більше води, не чекаючи почуття спраги.

За можливості потрібно обмежити фізичні навантаження, особливо на сонці та в години найбільшої спеки. Одяг потрібно обирати з легких та натуральних матеріалів.

Про це повідомили сьогодні, 6 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів