Львівська міськрада затвердила договори про модернізацію очисних споруд

23:00 20 жовтня 2016 р.

На сесії ЛМР затвердили в четвер договори, укладених між мерією, водоканалом, НЕФКО, ЄБРР та E5P за проектом реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що йдеться, зокрема, про кредитний договір від 29 січня 2016 року, укладений між ЛМКП «Львівводоканал» та ЄБРР, щодо реконструкції очисних споруд і будівництва станції переробки мулу для очищення та утилізації стічних вод і виробництва біогазу; договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту від 7 жовтня 2016 року, укладений між Львівською міською радою та ЄБРР, з метою гарантування виконання зобов’язань ЛМКП «Львівводоканал», відповідно до кредитного договору від 29 січня 2016 року; договір гранту від 29 січня 2016 року, укладений між ЛМКП «Львівводоканал», Львівською міською радою та ЄБРР щодо інвестиційного гранту від Фонду E5P; кредитний договір від 6 липня 2016 року, укладений між ЛМКП «Львівводоканал» та НЕФКО щодо реалізації проекту  з реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу у Львові; договір про надання місцевої гарантії від 7 жовтня 2016 року, укладений між НЕФКО та Львівською міською радою, з метою гарантування виконання зобов’язань ЛМКП «Львівводоканал», відповідно до кредитного договору від 6 липня 2016 року.

Як йдеться в тексті ухвали, вищеназвані договори було підписано раніше. Однак, для вступу їх в силу, необхідно затвердити відповідне рішення сесії міськради. У прес-службі Львівської міськради також нагадали, що реалізація проекту з побудови біогазової станції на комунальних очисних спорудах передбачає фінансування від НЕФКО, у розмірі п’ять мільйонів євро, від ЄБРР – у розмірі 15 мільйонів євро, а також грантові кошти від Е5Р, у розмірі 7,5 млн. євро. Очікуване дофінансування з бюджету міста становитиме близько чотирьох мільйонів євро.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів