Львівська міськрада співпрацюватиме з чеськими меріями

14:45 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львівській міськраді запрацювала робоча група з питань співпраці Львова з містами Чеської Республіки.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило провів перше засідання робочої групи з питань співпраці Львова з містами Чеської Республіки. Ця робоча група утворена з метою розвитку партнерських відносин Львова з містами Чеської Республіки та забезпечення двосторонньої взаємодії у торгово-економічній, освітній, науковій, культурній і туристичній сферах».

Анатолій Забарило відзначив у вступному слові: «Львівська міська рада має позитивний досвід роботи таких груп щодо поглиблення співпраці. Ефективно працює група співпраці з Китаєм, є позитивні результати співпраці з містами Туреччини, маємо надію, що третя група по співпраці з В’єтнамом, теж набиратиме обертів. Метою сьогоднішньої зустрічі є напрацювання напрямків співпраці між Чеською Республікою та Львовом».

Секретар міськради також зазначив: «До складу робочої групи увійшли депутати ЛМР та представники управління «Секретаріат ради» ЛМР, представники виконавчих органів влади, бізнесу, сфери культури. Від чеської сторони до складу робочої групи входять Консул Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Ігор Шедо, представники товариства «Ческа беседа» у Львові, Чеського центру у Львові. Наша мета - розширити контакти в сфері культури, бізнесу, туризму, спорту тощо, координувати проекти двосторонньої співпраці нашого міста з містами Чеської Республіки».

Депутат Львівської міської ради, ініціатор створення робочої групи Михайло Дідух, розповів: «У нас довго визрівала ідея створення робочої групи. Ми повинні робити правильні, системні кроки. Пробуватимемо пропрацювати кілька напрямків: спорт, туризм, культуру і найважливіше, на мою думку, – залучення малого, середнього та великого бізнесу».

Михайло Дідух також зазначив: «Я розумію, що є компанії ресторанного бізнесу, які також зацікавлені в розширенні своєї географії, і прагнуть виходити за межі не тільки Львова, а й України. Чехи пропонували організувати у Львові концерти за участю відомих чеських виконавців. Своєю чергою, вони готові запрошувати львівських виконавців до себе. Чеський турист, який не так далеко територіально від Львова, але не до кінця володіє інформацією, що ж таке Львів. Ми стартували з чеського міста Брно, оскільки є налагоджений контакт. А потім поступово будемо розширювати межі та налагоджувати співпрацю».

Віце-президент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд розповів: «Уже є хороший досвід співробітництва з чеськими партнерами, зокрема з містом Брно. У 2016 році ми провели у Львові українсько-чеський бізнес-форум. Ці заходи були дуже цікавими та пізніше переросли в ділові місії Львів-Брно, Брно-Львів. Відбулось розширення з бізнесу в культуру, освіту. Зокрема, налагодились контакти між вищими навчальними закладами Львова і Брно. Відбувається залучення інновацій. Були проведені промислові ярмарки, форуми. Зараз ми розробляємо цікавий проект між міськими транспортними компаніями Брно і Львова, розглядаємо розміщення певних виробництв чеських компаній у Львові. Також, окрім Брно, плануємо організувати бізнес-місію в Їглаву. Навесні ми провели наш традиційний львівський експортний форум, де була присутня делегація з Праги. На жаль, поки що не вдалось налагодити авіасполучення з Брно, але, можливо, це вдасться зробити з Прагою. Це дуже важливо для туристичних і бізнес-цілей».

Окрім бізнесових контактів, Львів напрацьовує і поглиблює контакти з Чехією у сфері культури. Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда поінформувала: «Підписано меморандум про створення Чеського центру у Львові, який уже в червні маємо намір відкрити. Це має бути не просто місце для вивчення чеської мови, а осередок чеської культури у нашому місті. Ми також розвиваємо співпрацю у розвитку бібліотечної справи, зокрема, у створенні електронного читацького квитка. Домовилися про співпрацю у галузі літератури, кіно».

Начальник управління туризму департаменту розвитку ЛМР Ліна Остапчук відзначила: «Чехи не входять у топ-10 чи навіть топ-15 туристів, які найчастіше відвідують Львів. Але ми готові приймати їх у нас, а вони готові приймати нас». Особливо цікавою, на думку очільниці управління туризму, є співпраця із Прагою. А щодо розвитку туризму, то ефективними кроками є запрошення блогерів, щоб формувати інтерес до міста, другий крок – запрошення туристичних фірм і третій крок – організація зустрічей бізнесменів».

«У результаті першого засідання робочої групи домовилися створити дорожню карту, в основу якої ляжуть пропозиції з обох сторін щодо реалізації спільних заходів співпраці нашого міста з містами Чехії», – поінформували також на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів