Львівщина прийняла понад 5 тисяч переселенців

10:04 29 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nikorupciji.org

На Львівщині тимчасово розміщено 5301 громадянина з АР Крим та східних областей, у тому числі 2243 – жителі АР Крим, 3058 громадян з Донецької та Луганської областей (Донецьк – 1873 особи, Луганськ – 1185 осіб). Із загальної кількості переселених – 1916 дітей, у тому числі 1153 дитини – зі сходу. Громадяни поселені як у м. Львові, так і в районах області.

Про це йшлося 28 серпня на н засідання Міжвідомчого координаційного штабу та селекторній нараді з обговорення комплексного вирішення проблемних питань із забезпечення першочергових  потреб осіб, які переміщені в межах країни.

Під час засідання йшлося про організацію роботи з підтримки сімей з території Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та південно-східних областей України.

Як повідомили у департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА, в області організовано роботу «гарячої лінії», телефон якої розміщено на сайті обласної державної адміністрації. Всі дзвінки фіксуються в цілодобовому режимі та передаються для опрацювання департаменту соціального захисту населення.

Постійно здійснюють моніторинг пропозицій з тимчасового поселення людей в розрізі районів області та міст обласного підпорядкування, який опрацьовується та поновлюється щодня.

За результатами моніторингу розселення встановлено, що майже 95% тимчасового переселених громадян розміщено в приватному секторі. Решта – в гуртожитках, обласній лікарні, військовому госпіталі, реабілітаційному центрі (смт. Брюховичі),  дитячих відпочинкових таборах, 5-и санаторіях, на об’єкті  у Бродівськомурайоні, християнських центрах, тощо. Загалом 72 об’єкти, в яких розміщено 319 осіб .

Тимчасово переселені громадяни забезпечені продуктами харчування та товарами першої необхідності за рахунок місцевих громад, які взяли на себе волонтерську функцію, що значно зменшило навантаження на місцеві бюджети. Прикладом слугує громада смт. Великий Любінь Городоцького району, яка понад півтора місяця утримувала майже 70 осіб, поселених у філіалі Міжрегіонального центру реабілітації інвалідів, громада с. Яблунів Турківського району, в якому жило 16 кримчан, громада с. Плав’є Сколівського району, які підтримували 12 осіб (2 багатодітні родини).  Економія державного та обласного бюджетів склала орієнтовно 50 млн.грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів