«Львівгаз» розкидає втрачений і вкрадений газ споживачам, – журналіст

21:42 3 березня 2015 р.

Фото до новини

Для того, щоби газифікувати приватне приміщення та встановити лічильник газу, держава надає лічильники та труби. Однак, мешканців змушують купувати все за свої кошти. І тоді те, що залишається, списують і вивозять кудись.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 3 березня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему «ПАТ «Львівгаз» - зловживання, крадіжки, смертельна небезпека для споживачів» заявив колишній працівник профкому ПАТ «Львівгаз»  Іван Ковальчук.

- Ця фірма «Дені» не має працівників. Є тільки керівники і рахунки, куди перекидають гроші, - каже він.

Крім того, за його словами, вивезли всі труби, які би мали бути в резерві на випадок надзвичайної ситуації. А труби, які потребують ремонту, ремонтують специфічно – забивають діри дерев’яними кілками.

- Невже розумна людина не розуміє, що під тиском газ не буде триматися в заіржавілих трубах?– каже Іван Ковальчук.

Редактор журналу «Кримінальне чтиво. Захід» Влад Якушев, який зацікавився темою руйнування газового господарства Львівщини, розказує, що ще зовсім недавно ПАТ «Львівгаз» мав цілий автопарк спеціалізованої техніки, який на новий рік щез.

- У 2010 році було створено державне підприємство, яке мало перебрати на себе функцію облгазів. Були зняті офісні приміщення, найняті люди на роботу і закуплена спецтехніка.  По Львівській області було 60 одиниць техніки – спеціалізовані «газелі»,  два екскаватори, - розповідає він.

Сталося так, що ця державна структура не запрацювала.  А техніка стояла до початку цього року на стоянці на Городоцькій.

- Цю техніку можна було використовувати чи на «Львівгазі» чи в АТО. Тепер її немає і невідомо, де вона поділася. Охоронці на стоянці сказали, що її забрали працівники «Львівгазу», - каже Влад Якушев.

Також він пояснив, як споживачів змушують сплачувати за завищеними рахунками.

- Є комп’ютерна програма «Газоліна». Туди вносять показники лічильників. Ця програма має можливість вираховувати, скільки було використано газу в попередній період, і скільки людина сплачувала.  Але у «Львівгазу» є втрати по газу і є вкрадений газ. Ось вони цю суму закладають у програму, і вона в довільній формі розкидає її по споживачах, - розповідає журналіст.

Також у 2013 році «Львівгаз» розмістив на депозити в банку «Надра»  сто мільйонів гривень.
- Як можна розміщати депозити в банку, який, практично, мертвий? Та ще й сто мільйонів гривень? - риторично питає він. 

За його словами, ці гроші варто було би використати на заміни труб газових мереж, які вже давно проіржавіли.

Опираючись на ці та інші факти, самооборона «Білі горвати» вирішила боротися з керівництвом ПАТ «Львівгаз» законними методами.

- Ми будемо ініціювати звернення в прокуратуру, в київське розвід управління про оцінку діяльності підприємства за останній рік, за заробітну плату. Тому що керівник підприємства отримує 120 тисяч гривень, а працівник – 1200 гривень. У сміттєвий бак ми керівника підприємства викидати не будемо, змусимо його звільнитися самого, - каже юрист самооборони «Білі горвати» Сергій Гальчик.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів