ЛОДА запевняє, що система оповіщення населення Львівщини готова до використання

14:12 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: inpress.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, заступник голови ЛОДА Володимир Харчук стверджує, що система оповіщення населення Львівщини при загрозі виникнення надзвичайної ситуації повністю готова до використання.

Заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук під час засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 28 січня у режимі відеоконференції, сказав, що оповіщення населення здійснюється дистанційно за допомогою електросирен, вуличних гучномовців, радіотрансляційних вузлів та радіоточок проводового мовлення. Також для інформування населення використовується телебачення та ефірне радіомовлення.

«За результатами щоденних та комплексних (повних) технічних перевірок підтверджено готовність системи оповіщення до виконання завдань за призначенням», – сказав Володимир Харчук.

Окрім цього, він додав, що у цілодобовому режимі здійснює чергування оперативно-чергова служба департаменту з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації. Також забезпечено регулярне оприлюднення інформації про оперативну обстановку з питань надзвичайних ситуацій та про інші небезпечні події на території області на офіційному сайті облдержадміністрації у розділі «Оперативна інформація департаменту з питань цивільного захисту», а також через ЗМІ.

Нагадаємо, що з 27 січня на Львівщині діє режим підвищеної готовності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів