ЛМР нагадує львів’янам про небезпеку отруєння чадним газом

11:00 20 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: muoz.cv.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, вчора, 19 жовтня, о 20.45 до реанімаційного відділення дитячої клінічної лікарні з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом» госпіталізовано двох дітей.

У прес-службі міської ради повідомили в понеділок «Щоденному Львову»:

«Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради нагадує мешканцям про небезпеку отруєння чадним газом. Адже у неділю у Львові двоє дітей були госпіталізовані з попереднім діагнозом отруєння чадним газом. 

Учора, 19 жовтня, о 20.45 год. до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом» госпіталізовано двох дітей, мешканців Франківського району, 2003 і 2006 року народження. Станом на ранок 20 жовтня стан потерпілих – середньої важкості. Після проведення додаткових аналізів отруєння чадним газом не підтвердилось (0% карбоксигемоглобіну).

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири. Причини події – з’ясовуються.

Довідка

Чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього, в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

головний біль та нудота, задуха;

затьмарення свідомості, м’язова слабкість;

почервоніння шкіри обличчя та рук.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря».

Своєю чергою, в прес-службі облдержадміністрації повідомитли про згаданий інцидент таке:

«19 жовтня о 20.45 до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні, з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом», госпіталізовано двох дітей, жителів м. Львова (вул. Цегельського Л.) Франківський район), а саме: Анну С., 2003 року народження; Соломію С., 2006 року народження. Стан потерпілих на 6.00 20 жовтня – середньої важкості.

Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події – з’ясовуються».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів