Латвійські військові продовжують підготовку інструкторів на Львівщині

17:20 23 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Більше двох десятків українських інструкторів освоять передові методики навчання військовослужбовців Збройних Сил Латвії, щоб застосовувати їх згодом у 184-му Навчальному центрі.

У львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного повідомили сьогодні, 23 серпня: Триває сьомий цикл підготовки українських інструкторів, що проводиться військовослужбовцями Збройних сил Латвії на базі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ. Основне завдання – освоєння нашими інструкторами передових методик навчання європейських армій».

Молодший сержант Сергій Охрімчук запевнив: «Підготовка, звичайно, не проходить безрезультатно. А постійні практичні заняття дають нам змогу набагато швидше засвоювати матеріал, який викладають нам наші латвійські колеги».

Для зручності військовослужбовців поділили на групи по п’ять чоловік. В такому складі та під постійним контролем латвійських інструкторів вони і проходять навчання. Наприклад, сьогодні відбувалися заняття з тактичної та медичної підготовки.

Старший сержант Яніс Дамбергс розповів: «Це вже треті курси, в яких я беру участь як викладач. Весь цей час наше співробітництво було дуже плідним. В тому числі, ми багато чого навчились в українських військовослужбовців, які поділились з нами досвідом, отриманим за час проведення АТО».

Навчання розпочалися 14 серпня і триватимуть десять днів. Упродовжцього часу понад двох десятків українських інструкторів освоять передові методики навчання військовослужбовців Збройних Сил Латвії, щоб застосовувати їх згодом у 184-му Навчальному центрі», – поінформували також у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів