Купальний сезон на Львівщині відкриють 1 червня

16:42 26 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Відпочивальників рятуватимуть на 40 водоймах у нашій області «аж» дев’ятеро матросів.

«Уже 1 червня у Львівській області офіційно розпочинається купальний сезон», – повідомили сьогодні, 26 травня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Підготовчий процес до нього вже триває. За словами керівника департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олександра Харчука, впродовж березня-травня 2016 року органи місцевої влади та місцевого самоврядування визначили місця масового відпочинку на воді, перелік яких затверджено рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Загалом визначено 40 об’єктів масового відпочинку на воді, з них 27 пляжів. З метою підготовки до купального сезону фахівцями Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області уже проведено водолазне обстеження дна підводної акваторії 21 пляжу та одного пункту прокату плавзасобів, підготовлено дев’ять матросів-рятувальників зі складу служби для чергування в місцях масового відпочинку на водних об’єктах.

Олександр Харчук також зазначив, що, незважаючи на роботу, яка проводиться на обласному рівні, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на підпорядкованих адміністративних територіях спільно з власниками та орендарями водних об’єктів, на водоймах Львівщини продовжують гинути люди. З початку року станом на 25 травня зафіксовано загибель на водоймах області 11 осіб.

«Не обійшлось без прикрих випадків, пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах і за останні дні, – зазначив Олександр Харчук. –24 травня було зафіксовано загибель на воді двох осіб. Характерними причинами загибелі стало купання в непристосованих для цього місцях та у нетверезому стані, а також нехтування правилами безпеки на воді, зокрема, купання у безлюдних місцях, що не дає можливості у разі небезпеки розраховувати на допомогу інших людей».

Нагадуємо орендарям та власникам водних об’єктів, які використовують їх для відпочинку населення, про персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення належної роботи відомчих рятувальних постів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів