Комісія з надзвичайних ситуацій зобов’язала «Полімінерал» локалізувати провалля на Львівщині

19:15 13 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

Ситуацію з дорогою, яка пролягає поряд з проваллям земної поверхні на території шахтного поля рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», розглядатимуть окремо.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив сьогодні, 13 жовтня на спільному брифінгу з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном: «Компанія «Полімінерал» повинна локалізувати і вивести з надзвичайної ситуації провалля рудника поблизу Стебника. Щодо цієї ситуації ми звернулися до міністерства регіонального розвитку, тому що, власне, це міністерство спільно з профільним віце-прем’єр-міністром координують питання ліквідації надзвичайних ситуацій. Ми провели комісію, де визначилися, що за рахунок компанії,яка має в оренді і користуванні «Полімінерал» , до якого відносяться ці гірничі відводи, вона повинна локалізувати і вивести з надзвичайної ситуації саме провалля і не допустити наступних провалів».
Олег Синютка також зазначив: «Ситуацію з дорогою, яка пролягає поряд з проваллям земної поверхні на території шахтного поля рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», розглядатимуть окремо. Що стосується загальнодержавного рівня, то стоїть три питання, зокрема: перенесення ЛЕП, перенесення водопроводу і розгляд питання стосовно дороги. Це питання,яке спочатку будуть розглядати на комісії з питань надзвичайних ситуацій і тільки тоді уже ситуацію розглянуть у інших міністерствах».
Про це повідомили сьогодні, 13 жовтня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також нагадали: «На території шахтного поля рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» 30 вересня 2017 року виявлено провалля земної поверхні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів