Керівник «Львівгазу» хоче змусити працівників рити окопи на Пасху

14:21 3 березня 2015 р.

Фото до новини

Директора ПАТ «Львівгаз» Володимира Зленка звинувачують у зловживанні службовим становищем, хамському ставленніі до колективу та розвалі газового господарства у Львівській області.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 3 березня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему «ПАТ «Львівгаз» - зловживання, крадіжки, смертельна небезпека для споживачів» заявив колишній працівник профкому ПАТ «Львівгаз» Іван Ковальчук.

- Він нам казав: «Я вас, хохлов, заставлю рыть окопы на Пасху!». Та вже за сам цей вислів він сам мав би рити окопи на сході України! ,– обурюється колишній працівник, якого змусили звільнитися через те, що виступав проти керівника.

За його словами, у Золочівському відділенні «Львівгазу», де він працював, окрім газового господарства, була пилорама, швейний цех, майстерня та лабораторія,  які були структурними підрозділами  підприємства.  Новий директор вирішив, що цього всього не потрібно.

- Сам Зленко  - людина далека від роботи. Зарплата у звичайних спеціалістів – по 1200 гривень. Інспектор чи слюсар повинен обслужити 15-18 сіл. Вони не взмозі обійти ті об’єкти і провести технічний огляд та ремонт. У підсумку ми маємо отруєння чадним газом споживачів та вибухи, - стверджує Іван Ковальчук.

Крім того, за його словами, висококваліфіковані спеціалісти звільнилися. А ті, які залишилися, завантажені паперовою роботою.

Факти зловживання наводить і нинішній працівник «Львівгазу» Віталій Караман. При цьому, він усвідомлює, що після такої заяви його змусять звільнитися або звільнять за статтею з роботи.

- Наприклад, найсвіжіше. Газовня поставила на автотранспорт, який їй належить, gprs-навігатори. Ці навігатори мали під’єднання до бензобаку. За вказівкою пана Зленка, цей вихід обрізали. Gprs в таких умовах може працювати тільки як місце перебування автомобіля. Нас зараз змушують вести калькуляцію зі списання пального за метражем, який показує gprs. Змушують людей за свої кошти відкуповувати пальне, - каже він.

Також, за словами Віталія Карамана, працівникам, тобто майстру і слюсарю збільшили норму встановлення одного лічильники на день з 9 до 15. При тому, один лічильник монтують від  однієї години до півтори. І за технікою безпеки працювати повинні три особи – майстер та два слюсарі. Натомість посаду одного слюсаря скоротили.

- Я працюю водієм. Вожу бригаду, яка встановлює ці лічильник. А потім, за тими ж адресами, вожу аварійну бригаду, - каже він.

Також, за його словами, майстри купують за  свої кошти перфоратори, болгарки, свердла, папір, ручки, поповнюють мобільні рахунки, щоб дзвонити абонентом.

- Скажіть, за що населення платить такі високі тарифи і куди йдуть ті гроші?, – ставить риторичне питання працівник ПАТ «Львівгаз».

При тому, за його словами, працівникам не піднімають зарплату.  А працівникам, які не встигли взяти зарплату в банку «Надра», запропонували взяти позику на цю суму в підприємства. Але якщо «Львівгаз» не відсудить у банка ці кошти, то працівники ще й будуть винні підприємству свою зарплату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів