Карний розшук зіллється з кримінальною розвідкою

16:45 13 грудня 2017 р.

Фото до новини

Перший заступник глави Національної поліції України презентував концепцію оновленого підрозділу.

У департаменті комунікації Національної поліції України повідомили сьогодні, 13 грудня: «Для покращення ефективності роботи поліції у цьому питанні заплановано злиття функцій двох підрозділів кримінальної поліції – департаменту карного розшуку та департаменту кримінальної розвідки. Про це йшлося, 12 грудня, під час робочої наради керівництва Національної поліції України та представників Посольства США в Україні».
«Перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін презентував концепцію оновленого підрозділу – Департаменту кримінальної розвідки. Він підкреслив, що основним напрямком роботи цього департаменту стане боротьба з організованими злочинними угрупуваннями та кримінальними «авторитетами», – поінформували також у департаменті комунікації НПУ.
В’ячеслав Аброськін зазначив: «Ми пропонуємо, не ламаючи структури кримінальної поліції, ввести основний практичний оперативний підрозділ, який займатиметься основною тактичною задачею – боротьбою з організованою злочинністю».
Натомість голова Національної поліції України Сергій Князєв наголосив: «Створення окремого підрозділу стане дієвим інструментом у налагодженні більш ефективної та реальної роботи поліції у боротьбі з організованою злочинністю. Це дасть змогу оптимізувати роботу Департаменту карного розшуку, працівники якого діють переважно «від місця злочину» – тобто працюють над розкриттям злочинів, вчинених  в умовах неочевидності. Натомість Департамент кримінальної розвідки працюватиме «від особи» – документуючи злочинну діяльність кримінальних «авторитетів» та очолюваних ними ОЗГ».
«Під час наради її учасникам продемонстрували спрощену структуру підрозділу. Вона буде максимально ефективною та дозволить мінімізувати кількість керівних посад, натомість збільшивши кількість оперативних працівників. Представники Посольства США в Україні високо оцінили ідею створення такого підрозділу та підтримали її», – поінформували також у департаменті комунікації Національної поліції України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів