Канадці відкрили новий Візовий центр у Львові

10:01 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але розбавили дьогтем свою діжку "полегшень і зручностей"

Міністерство громадянства та імміграції Канади, повідомивши Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» про відкриття нового Візового центру (VAC) у Львові, запевнило, що він "полегшить та зробить зручнішим процедуру подання документів на отримання канадської візи". Але при цьому суперечило собі таким зауваженням:

"Звертаємо увагу, що центри VAC не беруть участі у процесі прийняття рішення і не уповноважені давати заявникам поради щодо віз. Тим, хто бажає подати заяву на отримання візи відвідувача, дозволу на навчання, дозволу на роботу або проїзного документа постійного мешканця, рекомендується звертатися до нового львівського центру прийому заяв на отримання візи за адресою: Україна, 79018, м. Львів, вул. Братів Міхновських, 1".

Натомість перелік "полегшень і зручностей" нового Візового центру такий: "Представники VAC відповідають українською мовою на запитання по телефону, електронній пошті або особисто і забезпечують правильність підготовки заяв. Це допомагає уникнути зайвих затримок чи відмов, спричинених неправильним оформленням заяв".

Своєю чергою, агенція УНІАН переповідає ще й таке повідомлення міністерства громадянства та імміграції Канади: "За додаткову плату центри надають також такі послуги як ксерокопіювання, фотографування для віз та комп’ютерні термінали на засадах самообслуговування для тих, хто бажає скористатися новою можливістю заповнення анкет он-лайн".

У посольстві Країни Кленового Листка в Україні зазначили також: "Уряд Канади планує створити нові робочі місця і стимулювати економічне зростання, залучаючи все більшу кількість відвідувачів, іноземних студентів, кваліфікованих тимчасових робітників та іммігрантів, які найкраще відповідають нинішнім та майбутнім потребам ринку праці. Ось чому Міністерство громадянства та імміграції Канади прагне видавати візи та дозволи якомога швидше, щоб полегшити подорож іммігрантам, відвідувачам та студентам".

Та чи випадково канадці заговорили про це після того, як реальнішою стала переспектива підписання угоди про асоціацію між ЄС та Україною? Схоже, в Канаді прогнозують неабиякий наплив робочих рук з України в країни - члени ЄС, а тому прагнуть спрямувати його й до себе, бо таки привідкрили для нього "шлюз" у Львові.

dailylviv.com

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів