Американські інструктори підготували на Львівщині майже чотири тисячі військових

12:30 27 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

США витратили на підготовку Збройних Сил України понад $600 мільйонів.

У міністерстві оборони повідомили сьогодні, 27 липня: «Про стан двостороннього військового співробітництва та реформування Збройних Сил  України йшлося під час протокольної зустрічі начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка із тимчасово виконуючою обов’язки заступника помічника Міністра оборони США з політики міжнародної безпеки пані Лаурою Купер, яка відбулася 26 липня у Києві».

Генерал армії України Віктор Муженко зазначив: «Ми вдячні за постійну увагу уряду США до ситуації в Україні, допомогу та підтримку, –Консультативно-дорадча допомога, яку надають американські радники, а також підготовка особового складу підрозділів за участі американських інструкторів значно посилює Збройні Сили України. Ми щодня відчуваємо цю допомогу і дуже її цінуємо. З початку 2014 року американською стороною передано матеріально-технічної допомоги та витрачено на підготовку Збройних Сил України понад $600 мільйонів».

У рамках діяльності лише «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» підготовлено сім батальйонів Збройних Сил України, наразі триває підготовка ще одного батальйону. Загалом, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівському полігоні. – «ЩЛ»)  з 2015 року пройшли вишкіл з американськими фахівцями майже чотири тисячі військовослужбовців Збройних Сил України та 104 інструктори. Завдяки роботі групи радників з питань доктрини та військової освіти триває інтенсивна робота щодо приведення до стандартів НАТО документів з підготовки та всебічного забезпечення Збройних Сил України», – поінформував також Віктор Муженко.

«Під час зустрічі сторони обговорили подальші шляхи практичної реалізації двостороннього військового співробітництва. Зокрема – перспективи діяльності Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування (БООК), розвитку професійного сержантського корпусу, системи логістичного, а також медичного забезпечення», – поінформували також у Міноборони.

Генерал армії України Віктор Муженко висловив вдячність за постійну увагу Уряду США до ситуації в Україні, допомогу та підтримку й запевнив: «Черговим підтвердженням цього є призначення та нещодавній візит в Україну спеціального представника Державного департаменту США з питань України пана Курта Волкера. Впевнений, таке кадрове рішення надасть додаткового поштовху у мирному врегулюванні подій на Сході України.

Своєю чергою, пані Лаура Купер висловила запевнення щодо подальшої підтримки Збройних Сил України та плідної співпраці. Про це повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі Міноборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів