Інспекція ДАБК Львова перевірить законність забудови

14:48 13 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Франківська районна адміністрація звернулася до Інспекції ДАБК Львова з клопотанням перевірити законність будівельних робіт на вулиці Антоновича, 100.

Про це повідомили у вівторок, 13 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Відтак, Інспекція ДАБК у Львові здійснить перевірку. За попередньою інформацією, приміщення будівлі знаходяться у приватній власності фізичної особи, а перший поверх орендує церква».

«Церква жодних робіт у приміщенні не проводить. Будівельні роботи проводяться фізичною особою. Якщо виявиться, що ці роботи самовільні, або не відповідають вимогам законодавства, то винних осіб буде притягнуто до відповідальності.

«Щодо перевірки ситуації з проведенням будівельних робіт на вулиці Антоновича, 100 до Інспекції з архітектурно-будівельного контролю Львова надійшло клопотання Франківської районної адміністрації», – поінформували також у міськраді.

Керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів зазначив: «Інформація, яка наявна в інспекції наразі, це те, що це приміщення знаходиться у приватній власності фізичної особи, а перший поверх цього об’єкту орендує церква. За попередньою інформацією, церква жодних робіт у приміщенні не проводить. Роботи, які здійснюються щодо можливої надбудови, проводяться фізичною особою. Однак, станом на зараз власника приміщень немає в межах України. Вона буде ближче до кінця тижня.

Святослав Кіндратів також повідомив: «Тому, інспекцією буде поведено перевірку законності будівництва на об’єкті на вулиці Антоновича, 100. Ми її проведемо в межах 10-денного терміну, визначеного законодавством. І якщо виявиться, що ці роботи самовільні, або не відповідають вимогам законодавства, то винних осіб буде притягнуто до відповідальності».

Керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові також розповів: «Незважаючи на те, чи це є приватна ділянка чи приватна будівля, проводити реконструкцію чи капітальний ремонт, а також нове будівництво можна лише отримавши дозвільні документи, які дають право на проведення робіт. Поки що немає інформації, чи власник має містобудівні умови та обмеження та дозвільні документи на проведення робіт. Ці факти можемо з’ясувати під час перевірки. Адже завжди є моменти, коли дозвільні документи могли бути видані до дії реєстру дозвільних документів, який є зараз – це можуть бути старі документи, яких немає в реєстрі, проте вони дають право виконувати будівельні роботи. Тому остаточна інформація щодо законності будівництва можлива лише після проведення перевірки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів