Іноземні інструктори інспектують на Львівщині підготовку українських воїнів

18:24 17 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Міжнародний центр миротворчості та безпеки повністю забезпечує навчальний процес власними інструкторами, а іноземці спостерігають, супроводжують та, за потреби, надають допомогу.

У міністерстві оборони України повідомили сьогодні, 17 жовтня: «На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ у Львівській області, стартував черговий цикл підготовки українських підрозділів за участі іноземних військових інструкторів. Командувач «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U) полковник Збройних сил США Девід Джордан, звернувся до новоприбулого підрозділу однієї з механізованих бригад Збройних сил України, яка проходитиме 55-денне навчання. Офіцер зазначив, що за цей час обов’язково відбуватиметься й обмін досвідом сторін. Свій виступ полковник Збройних сил США закінчив вже традиційним для нього «Слава Україні!», виголошеним українською.

«Специфікою цього 55-денного циклу підготовки стане те, що Міжнародний центр миротворчості та безпеки повністю забезпечує навчальний процес власними інструкторами, а іноземці спостерігають, супроводжують та, за потреби, надають допомогу. Підготовка підрозділів Збройних сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки  Україна» (JMTG-U) розпочалась 2015 року. Окрім інструкторів зі Збройних сил США, участь у підготовці українських військовослужбовців також беруть військові фахівці з Канади, Великобританії, Данії, Литви та Польщі», – поінформували також у міністерстві оборони.

«2016 року українців тренували військові інструктори 76-ї піхотної бригади армії США зі штату Каліфорнія разом з інструкторами інших країн, а в 2017 році командування штабом місії перебрала бойова група 45-ї піхотної бригади Національної гвардії США (штат Оклахома). Загалом, з початку підготовки у 2015 році вишкіл у МЦМБ пройшли вісім батальйонів Збройних Сил України та три – Національної гвардії України», – повідомили також у прес-службі міністерство оборони України та опублікували фото зі Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів