Головний терорист на Донеччині заявляє про близько 600 полонених українських силовиків (відео)

21:20 14 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ITAR-TASS»

Кількість незаконно утримуваних бандформуваннями, оголошена так званим «прем'єр-міністром ДНР», не збігається з оприлюдненою в неділю українським Центром звільнення полонених.


Відео: «Телеканал новин «24»

Так званий «прем'єр-міністр» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» Олександр Захарченко заявив сьогодні, 14 вересня, що в полоні полоні в бойовиків «ДНР» утримуються близько 600 українських силовиків. Про це він інформує в неділю «агенція «РИА Новости».

Натомість агенція «Укрінформ», яка передає це повідомлення, зазначає:

«Характерно, що рупор Кремля назвав «Донецьку народну республіку» самопроголошеною. Говорячи про черговий етап обміну полоненими, який запланований на неділю, Захарченко заявив, що обміни тепер проходитимуть виключно у світлий час доби, а не вночі, як було раніше. «Це наша тверда вимога», – сказав він.

За даними ж українського «Центру звільнення полонених», в зоні АТО потрапили в полон 853 людини, 408 – зникли безвісти. Список в'язнів Центр опублікував на своїй сторінці у «Facebook».

Зазначається, що в полоні знаходяться не лише військовослужбовці, але і цивільні особи. 

Раніше терористи «ДНР» заявляли, що списки полонених узгоджені і в неділю планується обмін у форматі «65 на 65». Пізніше бойовики «ЛНР» не виключили, що обмін полоненими може бути перенесений на понеділок.

У свою чергу заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони РНБО Володимир Польовий підтвердив, що обмін полоненими у форматі «65 на 65» буде проведений в неділю».

Як інформував «ЩЛ», у списку полонених українців є й воїни з 24-ї та 80-ї бригад із Львівщини.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/teroristi_zayavlyayut_shcho_utrimuyut_v_poloni_600_silovikiv_1972527

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів