Голова Львівської ОДА запевнив, що не блокує будівництво сміттєзаводу

13:15 11 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка наголосив під час апаратної наради в понеділок, 11 лютого: «Львівська обласна державна адміністрація не блокує будівництво сміттєпереробного заводу у Львові».

Про це повідомили в понеділок, 11 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації. Її голова  Олег Синютка зазначив: «Я з подивом дізнався, що Львівська обласна державна адміністрація блокує спорудження сміттєперобного заводу на вулиці Пластовій. Жодних документів про заборони я не підписував. Я вкотре закликаю припинити  будь-які спекуляції на темі сміття і прошу доносити до людей лише достовірну та правдиву інформацію», - додав очільник Львівщини».

Олег Синютка також розповів: «Минулого тижня Львівська обласна державна адміністрація як орган державної влади скерувала лист в Міністерство екології на природних ресурсів України, у якому надала свої зауваження до звіту з оцінки впливу на довкілля Львівського комунального підприємства «Зелене місто» щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки ТПВ у місті Львові на вулиці Пластовій,13».

Голова Львівської ОДА також поінформував: «У листі ми також просимо врахувати Мінприроди всі зауваження та пропозиції щодо планової діяльності будівництва механіко-біологічного комплексу, які надійшли до обласної державної адміністрації. А до 13 лютого, відповідно до чинного Законодавства, усі, хто бажає за потрібне -мають право, органи влади мають зобов'язані внести свої пропозиції щодо громадського обговорення , яке оголошене Міністерством екології».

«Відтак, Олег Синютка передав у межах наради копію листа до Мінекології у Львівську міську раду задля припинення спекуляцій. Львівська ОДА надавала ЛМР пропозиції понад 17 альтернативних ділянок для будівництва сміттєпереробного комплексу. Із детальним текстом документу можна ознайомитися в фотогалереї», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів