Голова Львівської ОДА призначив розслідування факту ненадання допомоги бійцю (відео)

13:47 3 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Боєць спересердя розбив монітор комп’ютера охоронців.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка призначив сьогодні, 3 серпня, службове розслідування за фактом ненадання допомоги бійцю АТО, котрий звернувся з приводу пільгового проїзду у громадському автомобільному транспорті. Про це повідомили в понеділок «Щоденному Львову», в прес-службі ЛОДА, де також розповіли:

«Нагадаємо, що у п’ятницю, 31 липня, у будівлі Львівської ОДА боєць АТО розбив монітор комп’ютера охоронців через те, що йому не вдалося придбати безкоштовний квиток на автобус. За словами військового, він планував їхати у зону проведення АТО, але не отримавши на автовокзалі бажаного квитка, він зателефонував по допомогу у департамент розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА. Проте після розмови боєць не отримав бажаної відповіді, що й стало причиною інциденту.

Як наголосив Олег Синютка, подібні випадки слід детально розслідувати, адже допомогти громадянину – це обов’язок кожного державного службовця. «Звичайно боєць, який знищив державне майно, не правий та, очевидно, погарячкував. Але в цьому випадку ще більше не правий чиновник, який не вийшов і не допоміг людині вирішити питання. Держслужбовці повинні бути відкритими до людей і пам’ятати, для кого насправді працюють», – підсумував голова ОДА».

Натомість у громадському об’єднання «Варта 1» розповіли про цей інцидент таке:

«31 липня о 16:45 в ОДА відбулася неприємна ситуйція. За словами свідків, боєць АТО на ім'я Василь, маючи завтра виїзджати в АТО і відвідавши вокзал, де йому не надали безкоштовного квитка (талону), прийшов в ОДА на вулиці Винниченка до транспортного відділу. Після першої розмови по телефону з транспортним відділом його попросили зачекати п’ять хвилин.

Хлопчина, відчекавши п’ять хвилин, набрав ще раз, але йому так і не допомогли. Прийшовши в ОДА, зі злості він розбив екран компютера охорони. На даний момент його затримала державна служба охорони і представники ОДА, розбираються з ситуауцією».

Окрім цього повідомлення, на сторінці громадського об’єднання «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте» розмісти ще й фото та відео з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів