Голова Львівської ОДА пообіцяв родичам бійців 24-ї бригади вирішити проблему з їх ротацією (відео, оновлено)

19:05 5 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Очільник ЛОДА Олег Синютка запевнив у вівторок, що зв'яжеться безпосередньо з міністром оборони та Президентом України.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся зі сім'ями військових, які перебувають у зоні АТО у складі 24-ї механізованої бригади. Родичі бійців переживають через, на їхню думку, несвоєчасне повернення додому призваних під час другої хвилі мобілізації синів і чоловіків. Мовляв, у випадку затримки проведення демобілізації їхні чоловіки втратять свої робочі місця.

Олег Синютка, вислухавши доводи, запевнив присутніх у тому, що ротація призваних у другій хвилі мобілізації відбуватиметься за рахунок військовозобов'язаних, призваних під час четвертої хвилі мобілізації. Він також зазначив: «Вони пройшли практично весь курс навчання і готові до відправки замість ваших чоловіків проходитимуть ті, хто призваний у четвертій хвилі мобілізації».

Також голова Львівської  ОДА наголосив, що, відповідно до Указу Президента проведено демобілізацію і декілька тисяч львів'ян уже повернулися додому. На сьогодні триває робота щодо вирішення нагальних питань демобілізованих. Після завершення цього етапу Президент України підпише наступний Указ про демобілізацію і про ротацію військовослужбовців.

Олег Синютка також пообіцяв узяти на контроль кожен окремий випадок, що стосується збереження робочих місць за мобілізованими. Заодно закликав присутніх без зволікань звертатися для врегулювання ситуації до директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василя Мартиняка.

Окрім того, Олег Синютка пообіцяв з'ясувати ситуацію щодо Указу про демобілізацію в Міністерстві оборони України та Адміністрації Президента. І вже під час наступної зустрічі зі сім'ями військових 24-ї механізованої бригади, яку запланували провести 8 травня, повідомити результати.

Про це повідомили сьогодні, 5 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. Раніше «Телеканал «112 Україна» повідомив сьогодні, 5 травня:

«Пікетувальники будівлі Львівської облдержадміністрації, які вимагали сьогодні, 5 травня, провести ротацію їх родичів-бійців у зоні бойових дій на сході України, зустрілися з очільником ЛОДА Олегом Синюткою. Зустріч пройшла у форматі круглого столу, всі родичі змогли поділитися своїми проблемами і висловити свої вимоги, а передусім – демобілізацію їх родичів. Як повідомив у вівторок кореспондент «Телеканалу «112 Україна», «родичі відзначають, що бійці знаходяться в жахливих умовах в плані санітарії, у багатьох бійців проблеми зі здоров'ям, і у них немає ліків для лікування».

Своєю чергою, Олег Синютка пообіцяв родичам бійців вирішити проблему з ротацією. Очільник ЛОДА запевнив, що з цього приводу він «зв'яжеться безпосередньо з міністром оборони та Президентом України».

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомили сьогодні, 5 травня:

«У Львові матері та дружини бійців 24-ої механізованої бригади вимагають демобілізації своїх рідних. Кілька десятків жінок зібралися під стінами обласної адміністрації.

Люди кажуть, що бійці воюють на сході вже рік. І 9 травня мали би повернутися додому. Але указу президента про демобілізацію досі немає.

Натомість хлопцям на передовій зачитали інший документ – із Міноборони. У ньому йдеться про те, що бійці й далі повинні залишатися на позиціях, доки не підготують новобранців п'ятої хвилі мобілізації. Коли це станеться – невідомо.

Жінки налаштовані рішуче. Кажуть, якщо найближчим часом не дочекаються чоловіків, писатимуть скаргу у військову прокуратуру.

Дружина військового Лідія обурена: «Якщо я, вибачте, рік прочекала, то я можу почекати. Але дайте надію! Говорити, що ми відкладаємо ротацію, відкладаємо демобілізацію, бо нам нема ким замінити – це не відповідь».

Як інформував «ЩЛ», під будівлею Львівської облдержадміністрації вимагають ротації бійців їх родичі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів