Голова Львівської обласної ради кваліфікував відімкнення світла як диверсію

18:00 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: moselektrik.narod.ru

Президія облради вимагає у своєму рішенні від облдержадміністрації негайно затвердити регульовані графіки відключення електроенергії та забезпечити їх виконання.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій вважає диверсією хаотичні відімкнення електроенергії на Львівщині і разом з депутатами вимагає врегулювання ситуації. Про це, повідомляє прес-служба облради, йшлося на розширеному засіданні її президії Львівської обласної ради. В повідомленні зазначається також: «Від початку грудня на території Львівської області хаотично і безсистемно, без будь-яких попереджень вимикають постачання електроенергії. Голова Львівської обласної ради Петро Колодій вважає такі відімкнення диверсією, і, на його думку, Львівська обласна державна адміністрація має шукати важелі впливу на ПАТ «Львівобленерго». 

Відтак президія обласної ради вимагає у своєму рішенні від облдержадміністрації негайно затвердити регульовані графіки відключення електроенергії та забезпечити їх виконання. Також депутати звертаються до Львівської ОДА не допускати неконтрольованих відімкнень електроенергії в приватних помешканнях громадян, лікарнях, школах та на підприємствах, які ведуть безперебійне виробництво, мають стратегічне значення, забезпечують населення області робочими місцями, сплачують податки до бюджетів усіх рівнів. 

Депутати прийняли рішення доручити Львівській ОДА створити комісію з відшкодування матеріальних збитків населенню та суб'єктам господарювання від неконтрольованого відключення електроенергії, а також надавати юридичний супровід громадянам та суб'єктам господарювання, які зазнали збитків, у судових позовах до енергорозподільчих та енергогенеруючих компаній, з вини яких спричинені ці збитки. Про це повідомила сьогодні, 16 грудня, інформаційна агенція «Укрінформ» з посиланням на прес-службу Львівської облради.

Як інформував «ЩЛ», «Львівобленерго» стверджувало сьогодні, що воно вже «розробило регульовані графіки аварійних відключень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів