Гірники перекрили трасу на Львівщині (оновлено)

12:30 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Червоноградські шахтарі протестують неподалік Волі-Висоцької в Жовківському районі.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив сьогодні, 29 липня:

«Сьогодні з 10-ї ранку шахтарі ДП «Львівугілля» перекрили міжнародну трасу Львів-Рава Руська. У такий спосіб вони добиваються погашення заборгованої зарплати.

Як повідомив телефоном з місця події голова регіонального відділення Незалежної профспілки гірників України Червонограда Віталій Оніжук, шахтарі вже не вірять жодним обіцянкам ні столичних, ні місцевих представників влади. За травень і червень борг перед гірниками Львівщини складає вже 130 мільйонів гривень. А вже закінчується липень.

Обіцянка міністра Ігоря Насалика розрахуватися із шахтарями до 27 липня виявилася обманом. Про те, що Кабмін своєю постановою саме 27 липня перерозподілив кошти й виділив на підтримку держпідприємств 200 мільйонів гривень, гірники Львівщини знають, але розуміють, що їх не вистачить навіть на те, щоб погасити уже наявні борги, тому й вирішили проводити свою акцію.

До речі, вчора, 28 липня, сесія Червоноградської міської ради VII скликання прийняли звернення до Президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо внесення змін до Держбюджету на 2016 рік та виділення коштів у сумі одного мільярда гривень для державної фінансової підтримки вуглевидобувних підприємств. Депутати також звернулися до своїх колег у Львівській облраді та Сокальській райраді з проханням прийняти аналогічні звернення щодо критичної ситуації з невиплати зарплати шахтарям ДП «Львіввугілля».

Михайло Волинець написав це сьогодні, 29 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли:

«У Львівській області сьогодні, 29 липня, гірники ДП «Львіввугілля» з 10.00 частково перекривають рух на міжнародній трасі «Львів – Рава–Руська», вимагаючи виплати заборгованостей по заробітній платі. Близько 100 шахтарів безперервно ходять по пішохідному переході біля села Воля Висоцька Жовківського району.

На даний час грубих порушень порядку не зафіксовано. Великого скупчення автомобілів немає, оскільки працівники поліції організували об’їзд даної ділянки траси, де проходить акція протесту».

Раніше на сайті ГО «Варта 1» розповіли в п'ятницю: «Червоноградськими шахтарями перекрито у Волі-Висоцькій за Жовквою трассу Львів – Рава-Руська. Об'їзд – у черноградському напрямку». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів