«Fujikura» відкрила виробничу лінію у львівській виправній колонії №30

13:20 26 червня 2017 р.

Триває підготовка до відкриття виробничих ліній у Дрогобицькій виправній колонії №40.

У Львівській облдерж адміністрації повідомили в понеділок, 26 червня, що міністр юстиції України Павло Петренко й голова Львівської ОДА Олег Синютка обговорили сьогодні відкриття компанією «Fujikura» виробничих ліній у виправних колоніях та фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених «Червона калина».  Як повідомив начальник управління Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції Михайло Дзюдзь, майже 400 ув’язнених працюватимуть на виробничих лініях компанії «Fujikura» у виправних колоніях.

За його словами, уже відкрили виробництво у Личаківській виправній колонії  №30. Триває підготовка й до відкриття виробничих ліній у Дрогобицькій виправній колонії №40 та у Збаразькій виправній колонії №63 мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання жінок.  

Михайло Дзюдзь також поінформував, що в суботу, 24 червня, на Рівненщині, в Дубенській виховній колонії відбувся ХXV фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених «Червона калина». Він також розповів: «Цьогоріч тематикою фестивалю стало відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років. У своїх виступах вихованці декламували патріотичні вірші, відтворювали театралізовані сценки подій, які відбувалися на теренах нашої держави, також співали пісні та танцювали».

Крім того, сторони обговорили оптимізацію праці, підвищення заробітних плат у структурах, підпорядкованих міністерству юстиції, та стан реалізації проекту «Шлюб за добу». Павло Петренко зауважив, що за півтора роки послугою «Шлюб за добу» в Україні скористалися 15 тисяч пар, з них розлучилося лише 2-3%.

Міністр юстиції також зустрінеться в межах візиту на Львівщину з колективами Головного територіального управління юстиції у Львівській області, Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції, а також дасть прес-конференцію на тему «Реформи у сфері державної виконавчої служби, державної реєстрації, пенітенціарної системи і безкоштовної правової допомоги». Про це повідомили сьогодні, 26 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів