Французька компанія «Egis» рятуватиме Львів від ТПВ, як у Марселі

20:52 27 квітня 2017 р.

Сьогодні на міжнародному «Екологічному форумі» у Львові французька компанія «Egis» презентувала програму поводження з ТПВ для Львова. Французи закликають львів'ян набратися терпіння на чотири-п'ять років.

Керівник проекту та спеціаліст у сфері поводження з ТПВ компанії «Egis» Крістофер Раунд розповів:

«Я дуже радий за можливість представити наші напрацювання. Я є керівником проекту, який проводиться за дорученням міста Львова, – розробка стратегії поводження з ТПВ. Ми маємо розробити техніко-економічне обґрунтування проекту та забезпечити його впровадження. Завдання нашої роботи – відповідати вимогам ЄБРР, а також вимогам Європейського інвестиційного банку, відповідати міжнародним стандартам, національній стратегії та застосувати наш досвід роботи в інших країнах

Основним компонентом проекту є роботи зосереджені на Грибовицькому полігоні, а саме рекультивація полігону. Це місце ми ретельно вивчили і намагалися запропонувати рішення, які будуть реалістичними, будуть мати сталий характер, і, в довготерміновій перспективі, ми могли уникнути фільтратів, та знали як з ними поводитися.

Ми не будемо винаходити колесо, а врахуємо весь той досвід, який отримали під час роботи на полігонах Франції. Гарний приклад Марсель. На рекультивацію його полігону пішло п'ять років. Це зразковий полігон, який повністю рекультивований.

Досвід Марселю показує скільки часу потрібно на рекультивацію полігону – це чотири-п'ять років. Таку роботу не можна зробити за кілька місяців.

Тому, у довготерміновій перспективі на Грибовицькому полігоні рекультивація займе п'ять років. Це потрібно робити поетапно і після цього ще 30 років здійснювати моніторинг. На цей момент ми розглядаємо різні рішення і різні варіанти поводження з полігоном, щоб повністю його рекультивувати.

Також ми починаємо розглядати наявні пропозиції для потенційних полігонів. Аналізуємо, які методики можна застосувати, зважаючи на екологічні, соціальні та інші аспекти пов’язані з тим чи іншим майданчиком. Нове місце повинно відповідати усім потребам міста Львова. На цю роботу теж піде певний час.

Щодо сміттєпереробного заводу і очисних установок, то це окремий проект. Тут теж буде поетапна робота.

Особливо маємо працювати над зміною ставлення людей до відходів, зокрема сортування сміття. На це теж піде багато часу. Однак, що швидше ми почнемо, то швидше досягнемо своїх цілей».

Прес-служба ДМР нагадала, що 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією «Egis» щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема - підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові. З часу підписання меморандуму про співпрацю над підготовкою комплексного дослідження та стратегії міста у сфері поводження з відходами у Львові працюють фахівці французької компанії «Egis». Компанія розробляє дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію». Фінансується це дослідження грантовими коштами в сумі 650 тис євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів