Евакуатори прибрали цього року з вулиць Львова 184 автівки

20:05 22 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

127 неправильних паркувань спричинили понад 70 годин затримки у русі громадського електротранспорту.

У Львівській міськраді поінформували сьогодні, 22 червня: «З початку року поліція Львова зафіксувала 2700 випадків неправильного паркування. Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», досить поширеним є явище несплати за паркування та неправильного паркування мешканцями Львова. Найпоширеніше порушення – це паркування на місцях для осіб з інвалідністю, паркування на пішохідних переходах та тротуарах. Проблемою паркування у Львові займається низка структур, зокрема ЛКП «Муніципальна дружина». 

Директор ЛКП «Муніципальна дружина» Роман Хом’як зазначив: .«Муніципальна дружина є власником чотирьох евакуаторів, які здійснюють евакуювання автомобілів. Зараз триває процес вдосконалення роботи – спільно з управлінням Патрульної поліції ми розбиваємо місто на чотири сектори. Власнику арештмайданчика «Інформ ресурсам» ми передаємо два евакуатори, щоб робота була оперативніша. Таким чином відбуватиметься робота муніципальної дружини в одній частині міста, а «Інформ ресурси» – з іншої сторони. Процес евакуації полягає в тому, що ми виконуємо технічну роботу вивозу автомобіля на основі протоколу, який складає представник патрульної поліції».

«Порушення правил паркування також є однією з головних причин простоїв громадського електротранспорту Львова. Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», у травні через несприятливі дорожні обставини виникли 127 випадків, що спровокували понад 70 годин затримки у русі громадського електротранспорту. Зокрема, у зв’язку із ДТП на дорогах міста, трапилося 74 епізоди, що повпливали на зміни руху міських трамваїв та тролейбусів із загальною затримкою у часі на 45 годин», – повідомили також у міськраді.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Боднар розповів: «Наші трамваї також дуже потерпають від неналежно припаркованих авто. У травні було 53 випадки, коли авто припарковані неналежно, і це спричинило 35 годин затримки в русі електротранспорту. Сьогодні працюємо над тим, щоб була можливість підприємству «Львівелектротранс» позиватися до суду. Пізніше, коли поліція встановить факт порушення, «Львівелектротранс» позиватиметься до суду і стягуватиме штраф з тих водіїв, які залишили авто в неналежному місці. Адже це стало причиною затримки руху електротранспорту, що спричинило збитки для підприємства».

«Працівники патрульної поліції також вирішують проблему неправильного паркування у місті. З початку року управління патрульної поліції м. Львова склало 2700 протоколів за неправильне паркування», – повідомили також у міськраді.

Заступник начальника управління патрульної поліції Львова Андрій Богуш розповів: «З початку року евакуювали 184 транспортні засоби. Велике прохання до громадян – щоб весь процес пришвидшити – коли до вас звертаються працівники патрульної поліції з допомогою бути за свідка, погоджуватися. Оскільки без таких двох пояснень евакуація транспортного засобу є неможливою. Штраф за неправильне паркування – 255 гривень. Часто інспектори по півгодини, по годині шукають людей, щоб вони надали пояснення. Також плідно працюємо з «Інформ ресурсами» та Муніципальною дружиною – вже відбулися дві наради з приводу розподілу міста на певні зони. Думаю, найближчим часом ситуація з припаркованими автомобілями буде набагато кращою».

Представники ЛКП «Львівавтодор» повідомили, що у парламенті зареєстрований законопроект № 5364, котрий має допомогти Львову із вирішенням проблеми неправильного паркування. Начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк наголосив: «Підприємство надало право фіксувати несплату за послуги паркування і право фіксувати порушників, які паркуються на місцях для інвалідів. У нас є 375 платних паркувальних місць, з яких 10% – паркувальні місця для інвалідів. Приблизно 200 протоколів складено на порушників, що паркуються на місцях для інвалідів. Будемо просити, щоб робити рейди з евакуатором. Бо штраф 300 гривень їх не лякає. І якщо є вільне місця для інваліда – вони паркуються».

Сергій Париляк також розповів: «Підвищувати штрафи непотрібно – потрібно довести порушника до оплати штрафу. Тому що зараз у державі відрегульовано, що ми не завжди накладаємо штраф на того порушника. Бо це адмінпорушення – три місяці. Поки ми зафіксували, поки ми передали в поліцію, поки поліція нам дала дані порушника, поки ми висилаємо йому листа, щоб він прийшов. Потім адмінпротокол висилаємо в адміністрацію за місцем його проживання, адміністрація викликає його на адмінкомісію і тоді накладає штраф. Це є дуже довга процедура.

Начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» також зазначив: «Зараз є законопроект, який пройшов перше читання у Верховній Раді. Там чітко буде узаконено фото та відеозйомку. Там буде узаконено, що поліція та контролери паркування, що будуть визначені міськими радами, матимуть повноваження накладати штраф на транспортний засіб без власника цього засобу».

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів