Екологічно небезпечними визнали в Україні більше 60% будинків

12:12 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

До такого висновку прийшла Українська федерація роботодавців охорони здоров'я.

За їхніми даними, як повідомляє УНІАН, на якість повітря в приміщеннях впливають у тому числі матеріали, з яких побудований будинок і зроблений ремонт, побутова хімія та побутові прилади. А архітектор Ганна Іскіердо пояснює: «Вся екологічність обробки квартири, меблів і т.д. може бути нівельована завдяки забудовнику, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів». 

Своєю чергою, головний алерголог Києва Лілія Романюк інформує: «Всередині житлових і офісних приміщень у повітрі виявляють формальдегід, фенол, солі важких металів, виділяються меблями та обладнанням, миючими засобами, частинками вихлопних газів».

А лікар Харківської облСЕС Тетяна Рискіна зауважує: «Фахівці токсикологічної лабораторії при дослідженні ламінованих деревостружкових і деревоволокнистих плит виявляли перевищення гранично допустимих концентрацій формальдегіду в два-чотири рази».

Натомість забудовники вкрай неохоче розповідають про якість використовуваних будівельних матеріалів. Навпаки – заступник гендиректора зі стратегічного розвитку будівельної компанії Олексій Говорун запевняє: «Є спеціальні санітарні норми, яким повинні відповідати будматеріали, - сказав - Без відповідності нормам матеріали до нас не можуть потрапити».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів