«Egis» планує розпочати рекультивацію Грибовицького полігону до кінця року

16:00 23 травня 2017 р.

Керівник проекту французької компанії Крістофер Раунд запевнив: «Ми зараз розробляємо різні технічні рішення. Хочемо знайти найкраще рішення щодо рекультивації Грибович».

У Львівській міськраді повідомили у вівторок, 23 травня: «Сьогодні французька компанія «Egis» презентувала перші напрацювання щодо рекультивації Грибовицького полігону і будівництва сміттєпереробного заводу для Львова, відповідно до меморандуму про співпрацю, підписаного зі Львовом 17 березня 2017 року щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові».

Натомість, керівник проекту французької компанії «Egis» Крістофер Раунд поінформував: «Наступне завдання, яке ми розглядали – це рекультивація Грибовицького полігону. Тут важливо все зробити так, щоб не було шкідливого впливу на екологію. Ця рекультивація повинна відбуватися в декілька етапів і триватиме довший період часу. Тут враховано кілька аспектів – це стабільність цього сміттєзвалища, робота з фільтратами, а також наявність газу на цьому сміттєзвалищі. Також ми враховували остаточний вигляд цього сміттєзвалища. Також потрібно довготривале спостереження за грунтовими водами».

Експерт також запевнив: «На цьому етапі ми нічого нового не винаходимо. Ми використовуємо методи, які вже були використані і перевірені – приклад такої роботи – це рекультивація  сміттєзвалища біля Марселя, Франція. Ми зараз розробляємо різні технічні рішення. Хочемо знайти найкраще рішення щодо рекультивації Грибович. Попередні роботи в Грибовичах вже розпочнуться до кінця цього року».

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів