«Еджіс» презентувала селянам проект рекультивації Грибовицького полігону

15:15 26 травня 2017 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий сподівається розпочати перший етап будівельних робіт.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 26 травня: «Місто отримало рекомендації від французької компанії будувати новий сміттєпереробний завод на території ТЕЦ-2. Зараз ця пропозиція опрацьовується. Також мешканцям навколишніх сіл було презентовано проект рекультивації полігону в Грибовичах. Про це у відеозверненні розповів міський голова Львова Андрій Садовий».

Дослівно ж він зазначив: «Для початку хочу поінформувати вас про важливі етапи в ході реалізації проекту комплексного вирішення питання сміття у Львові, який ми здійснюємо за допомогою уряду Франції. Зокрема, після аналізу усіх можливих місць розташування нового сміттєпереробного заводу, компанія Еджіс опублікувала свій експертний висновок та рекомендує збудувати таке підприємство на території ТЕЦ-2 на північній околиці Львова».

Андрій Садовий також запевнив: «Ми зараз вивчаємо ці висновки та будемо ухвалювати власне рішення. В цьому році ми плануємо завершити проекту частину і приступити до першого етапу будівельних робіт».

Міський голова також поінформував: «Паралельно компанія «Еджіс» представила проект рекультивації Грибовицького полігону мешканцям навколишніх сіл. Зараз перший пакет документів знаходиться на адаптації до українських норм».

Андрій Садовий також повідомив: «Тим часом ситуація з вивезенням твердих по з міста залишається дуже непростою. Меморандум про зняття блокади зі Львова виконується лише в незначній мірі і більшість полігонів області залишаються для нас закритими.

Всі служби працюють в екстрених умовах. Зокрема, ми зобов’язали фірми-перевізники проводити дезінфекцію переповнених сміттєвих майданчиків, у випадку якщо їх не вдається вивозити.

Міський голова також нагадав: «30 травня виповнюється рік з часу трагедії на полігоні в Грибовичах. В місті буде оголошений день жалоби. У цей день на всій території міста вивісять Державний Прапор України з траурними стрічками, приспустять прапори на усіх адміністративних будівлях. Рекомендовано обмежити проведення розважальних заходів».

Про це повідомляється сьогодні, 26 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів