Директор школи на Львівщині заживо згорів у День вчителя (відео, оновлено)

12:42 7 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У селі говорять про те, що напередодні педагог посварився з дружиною і пішов ночувати на роботу.

«Смерть у День учителя. У Львівській області у своєму кабінеті живцем згорів директор сільської школи. Його обгоріле тіло рятувальники знайшли прямо посеред кімнати. Керівник відділу освіти Стрийської РДА Микола Пищик розповів: «Можу відтворити, як це було – директор сидів за своїм робочим місцем, за столом стояли шафи з паперами, шафи підгоріли, ніжки і... директор лежав на купі згорілого паперу спиною». 

Уроки не скасовували, але проводять їх при відкритих вікнах. Їдкий запах диму стоїть досі. Вчителі в шоці – кажуть, директор працював у школі з самого дня відкриття, 24 роки. Учитель Марія Марголич розповіла: «Він був дуже блідий, погано себе почував, у День вчителя такий був, що ми навіть нічого і не думали ні про який бенкет. І ще директор казав, що цілий тиждень йому снилися його мертві батьки». 

Учні кажуть, що також поважали директора. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом необережного поводження з вогнем. Поза камерою в селі говорять про те, що напередодні директор посварився з дружиною і пішов ночувати на роботу. А причиною загоряння нібито міг стати банально не загашений недопалок.

Про це повідомили в київському часописі «Сегодня» та у випуску інформаційної програми «События» на телеканалі «Україна». Натомість на телеканалі «НТН» розповіли сьогодні, 7 жовтня:

«Згорів живцем до попелу. Причини загадкової та жахливої смерті директора школи у селі Верхня Стинава (це Львівщина) досі не з'ясовані. Чоловік згорів уночі в своєму робочому кабінеті. У правоохоронців кілька версій трагедії. А от колеги та односельці загиблого розповідають, що директор знав, що загине, і був готовий до смерті.

Охоплену вогнем школу селяни помітили о п'ятій ранку. Полум'я вирувало з вікна кабінету директора, що на першому поверсі. Люди були певні – у приміщенні нікого немає. Але коли увійшли всередину – побачили жахливу картину – обгорілі рештки людини. Швидко з’ясували – то був керівник закладу.

Керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації Микола Пищик розповів: «Директор сидів на своєму робочому місці. За столом вицьому напрямку стояв шафи з паперами його. Шафи коли підгоріли ніжки впали. І директори лежав на купі згорівшого паперу спиною».

Ярославу Хомишину було п'ятдесят дев'ять років. Сільською школою керував 24 роки. Його колеги та учні шоковані смертю вчителя. Учень школи в селі Верхня Стинава Дмитро розповів: «Я не вірив спочатку, я думав що це сон. А то було насправді. Діти до нього дуже добре ставилися але трошки боялися його бо то ж директор. Треба дисципліну тримав. І ми дуже сумуємо за ним, жалко його». 

Своєю чергою, учитель школи в селі Верхня Стинава Володимир Король повідомив: «Для нас трагедія. Певна травма. Втрата. Багато запитань було чому в такий час недільний, він дуже часто бував в школі цей директорська така посада, різні були моменти. А що сталося що було причиною, напевне хіба отам відомо».

Що сталося тієї загадкової ночі – не знає поки ніхто. Відомо лише, що до кабінету Ярослав Васильович прийшов о дев'ятій вечора. Нічого не пояснюючи сторожу, зачинився у приміщенні і більше з нього не вийшов.

Кореспондентка Вікторія Балицька розповіла: «Загадкова смерть директора школи оповила село містичним страхом. Люди намагаються збагнути як усе сталося. Що робив педагог у своєму кабінеті посеред ночі? Чому зайнялося? Підвела електрика чи недопалок? Освітянин намагався погасити вогонь чи заснув за столом?».

Колеги загиблого розповідають моторошні речі – Ярослав Хомишин відчував що невдовзі помре. Через це колектив навіть відмовився від святкування Дня вчителя. У школі панувала гнітюча атмосфера – всі очікували якоїсь трагедії.

Вчителька школи в селі Верхня Стинава Марія Марголич: «Вчителі ніби відчували і директор був дуже сумний. І ще директор сказав що йому цілий тиждень снилися його батьки мертві, так».

Освітяни припускають – керівник прийшов до школи попрацювати. У нього міг статися серцевий напад. До того ж, у згорілому кабінеті знайшли електрообігрівач. Він і міг стати причиною пожежі.

Керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації Микола Пищик розповів: «В оцьому місці, коли я зайшов, були остатки розбитого електронагрівального приладу. Напевно почало десь тліти і чадний газ який тут утворився».

Марія Марголич, вчителька школи в селі Верхня Стинава розповіла: «Він просто звечора міг працювати, а впала цигарка, а може серцевий приступ мав тому що сказали що він валідол перед тим вживав».

Люди в селі навідріз відмовляються від спілкування. Не на камеру натякають, що покійний директор зловживав алкоголем. Небагатослівні й пожежники – розглядаються різні версії: серед них необережне поводження з вогнем та несправність електроприладів. Деталей не розповідають.

Співробітник Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Ігор Курус повідомив: «На даний час з'ясовується всі причини та обставини виникнення даної пожежі, а також власне чому директор перебував у вихідний день на місці».

Що саме сталося тієї трагічної ночі – мають з'ясувати в міліції. Та чимало запитань у селян назавжди залишаться без відповіді».

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, на телеканалі «НТН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів