Двоє підлітків перелізли через паркан між Львівщиною й Польщею

11:28 28 вересня 2016 р.

Прикордонники повернули юних жителів села Хащів в Україну.

У вівторок, 28 вересня, прикордонники відділу «Лопушанка» виявили під час моніторингу українсько-польської ділянки кордону двох невідомих, які перелізли через загороджувальний паркан та прямували вбік Польщі. Наряд вжив заходів до їх затримання невідомих, викликав групу реагування з відділу прикордонної служби, черговий якого також проінформував польських колег щодо можливого порушення спільного кордону.

Але невдовзі з’ясувалося, що такої потреби не було. Бо невідомими виявились місцеві хлопчаки, 14-ти та 15-ти років, які проживають в селі Хащів у Турківському районі й перелізли через паркан із цікавості. Прикордонники відвезли порушників до відділу «Лопушанка» й напоїли гарячим чаєм із фірмовою солдатською випічкою, після чого вони розповіли, що перелізти паркан їх спонукало бажання зафільмувати стадо диких оленів.

Однак начальник прикордонного підрозділу обмежився зауваженням для хлопчаків та попросив їхніх матерів, які невдовзі приїхали з документами хлопців, провести виховну роботу з ними.  Школярі, своєю чергою, пообіцяли більше не тренувати українських та польських охоронців рубежу держави.

Також впродовж цієї доби прикордонники Мостиського загону притягнули до адміністративної відповідальності двох іноземців, які перевищили терміни перебування в Україні. А на пункті пропуску «Шегині» прикордонний наряд попередив незаконне ввезення автомобіля марки «Фольксваген» польської реєстрації.

Автівка в’їжджала в Україну під чужими реєстраційними документами, оскільки VIN-код кузова не співпадав із зазначеним у технічному паспорті «фольксвагена». Про цей факт уже поінформовані працівники поліції.

Усе це розповіли сьогодні, 28 вересня, на сторінці Західного регіонального управління державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів